Αιχμές Μητροπολίτη Πάφου για πάθος του Προέδρου Αναστασιαδη με το ποτό

Αιχμές για πάθος του Προέδρου στο ποτό άφησε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ενώπιον της Ιεράς Συνόδου στις 13 Δεκεμβρίου όταν το θέμα συζήτησης ήταν το Κυπριακό.

Η επίμαχη ομιλία του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου ανέβηκε και στην ιστοσελίδα της μητρόπολης. Μεταξύ άλλων ο Πάφου Γεώργιος κατηγόρησε τον Πρόεδρο ότι απεδέχθη απροϋπόθετα τη σύγκληση πενταμερούς και όχι πολυμερούς διάσκεψης πριν ακόμη υποβληθεί χάρτης  από την Τουρκία, αγνόησε την Κυπριακή Δημοκρατία, θεωρώντας την και αυτός ως εκλιπούσα, και απεδέχθη εμπράκτως τις εγγυήσεις αφού συζητά με τις «εγγυήτριες» δυνάμεις.
 
«Λέγεται από πολλούς ότι το πάθος του ποτού οδήγησε τον Πρόεδρο, στις μεταμεσονύχτιες ώρες, στην απροϋπόθετη αποδοχή όλων των όρων του κατακτητή», σημείωσε ο Μητροπολίτης για να υπογραμμίσει στη συνέχεια πως ο ίδιος δεν συμμερίζομαι αυτή την εκδοχή γιατί παρών στο δείπνο ήταν και ο διαπραγματευτής της πλευράς μας ο οποίος ούτε παραιτήθηκε ούτε καν διαμαρτυρήθηκε.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης Πάφου εξέφρασε την άποψη πως ο  Πρόεδρος υλοποιεί ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από το 2004, με σκοπό να δικαιώσει τη στάση που τήρησε έναντι του σχεδίου Ανάν. Η εισήγηση του Μητροπολίτη Πάφου ολοκληρώνεται με τη θέση πως η εκκλησία πρέπει να αναλάβει υπερκομματική πρωτοβουλία και να νουθετεί το λαό ανάλογα με τις εξελίξεις.

Για το σκοπό αυτό εισηγήθηκε στην Ιερά Σύνοδο τη σύσταση τριμελούς ή και πενταμελούς επιτροπής εξ αρχιερέων η οποία υπό τον Αρχιεπίσκοπο να παρακολουθεί καθημερινά και να παρεμβαίνει στο εθνικό θέμα.

Σημειώνεται πως απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει την Ιερά Σύνοδο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
  

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές