Οι υποψήφιοι που κέρδισαν ανθυποψήφιους και όλα τα κόμματα

Ο Αντρέας Παπαχαραλάμπους στον Στρόβολο δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος που κατήλθε στις δημοτικές εκλογές σαν… αντάρτης(σ.σ. του ΔΗΣΥ) και κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος.
 
Μια άλλη κλασική περίπτωση, με τη διαφορά μάλιστα ότι σε αντίθεση με τον κ. Παπαχαραλάμπους δεν είχε στήριξη από κανένα απολύτως κόμμα, είναι αυτή του νέου δημάρχου Πόλεως Χρυσοχούς, Γιώτη Παπαχριστοφή.
 
Ο κ. Παπαχριστοφή είχε θέσει την υποψηφιότητά του στην εσωκομματική διαδικασία επιλογής του υποψήφιου που θα υποστήριζε το κόμμα του(σ.σ. το ΔΗΚΟ) στην Πόλυ Χρυσοχούς, όπου ωστόσο το ΔΗΚΟ έδωσε το χρίσμα στον Σταύρο Ιακωβίδη, τον οποίο και υποστήριξε μαζί με την ΕΔΕΚ.  Την ίδια ώρα, ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και Συμμαχία Πολιτών στήριζαν την υποψηφιότητα του Άγγελου Γεωργίου Οδυσσέως.
Παρ’ όλα αυτά, ο Γιώτης Παπαχριστοφή κατάφερε να επικρατήσει και να εκλεγεί δήμαρχος επικρατώντας των δύο ανθυποψηφίων του, εξασφαλίζοντας 47,48%.
Ακολούθησαν ο Σταύρος Ιακωβίδης με 28,99% και ο Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως με ποσοστό 23,53%.
 
Στον δήμο Ύψωνα, χωρίς κομματική στήριξη εξελέγη δήμαρχος ο προερχόμενος από το ΑΚΕΛ Παντελής Ευτυχίου Γεωργίου, επικρατώντας των ανθυποψηφίων του-και υποστηριζόμενων από διάφορες πολιτικές δυνάμεις, Σωτήρη Στυλιανού και Άριστου Αριστείδου Παλούζα.  
 
Στον κατεχόμενο δήμο Λευκονοίκου, υπήρξε άτυπη συμφωνία των μεγάλων κομμάτων για στήριξη του Πιερή Γυψιώτη. Δήμαρχος εξελέγη η Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη με 55%.   
 
Ιδιάζουσα περίπτωση αποτελεί και αυτή του επίσης ΔΗΚΟϊκού Κυριάκου Καρεκλά στην Αθηένου, ο οποίος αποτέλεσε επιτακτική επιλογή της Τοπικής Επιτροπής του κόμματος, παρά την αρχική απόφαση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ όπως στηριχθεί η υποψηφιότητα του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, Χρυσού Τουλουπή.
 
Ο κ. Τουλουπής απέσυρε στην πορεία την υποψηφιότητά του, με τις σχέσεις των τοπικών στελεχών των δύο κομμάτων στην Αθηένου ωστόσο, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, να αποκτήσουν ψυχροπολεμικό χαρακτήρα. Ο κ. Καρεκλάς, κατάφερε τελικά να εκλεγεί δήμαρχος, την ώρα που ο ΔΗΣΥ στήριζε την υποψηφιότητα του Γαβριήλ Καζάζη και το ΑΚΕΛ την υποψηφιότητα του Ιωάννη Καντηλανάφτη.
 
Αξία αναφοράς είναι στο μεταξύ και η μάχη που έδωσαν στην Έγκωμη οι δύο Συναγερμικών καταβολών υποψήφιοι Ζαχαρίας Κυριάκου και Φοίβος Ζαχαριάδης. Ο πρώτος, έχοντας την επίσημη στήριξη του ΔΗΣΥ και της Αλληλεγγύης κατάφερε, έστω και δύσκολα, να επανεκλεγεί, με τον κ. Ζαχαριάδη από την άλλη να διεκδικεί με αξιώσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή τον δημαρχιακό θώκο της Έγκωμης. Την υποψηφιότητα του κ. Ζαχαριάδη, αν και Συναγερμικός, στήριξε το ΔΗΚΟ και η Συμμαχία Πολιτών.     
 
«Αντάρτης» για τον ΔΗΣΥ υπήρξε και στον Άγιο Δομέτιο, όπου πέραν του υποψήφιου της τριμερούς ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ,  ο επανεκλεγέντας με την στήριξη του ΔΗΣΥ δήμαρχος Κώστας Πέτρου, είχε απέναντί του και την υποψηφιότητα του επίσης Συναγερμικού Γιώργου Καπάταη.  
 
Στην Μέσα Γειτονιά εξάλλου, ο επανεκλεγέντας ΔΗΚΟϊκός δήμαρχος Δώρος Αντωνίου, είχε να αντιμετωπίσει ως ανθυποψήφιο και τον επίσης Δηκοϊκό Φίλιππο Κωνσταντινίδη, ο οποίος κατετάγη δεύτερος με 34,52%.
 

Δειτε Επισης

Επανέλαβε εαυτόν ο Τατάρ για τα περί δύο κρατών στον ΟΙΣ-Ζήτησε αύξηση συνεργασίας
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας ανήμερα του Πάσχα-Έφυγαν με διαφορά τρία χρόνια μάνα και γιος
Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...