Κέρδισε τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ, συσπείρωσε τους ΕΔΕΚίτες… εξελέγη δήμαρχος

Πολλοί ήταν εκείνοι που εκτιμούσαν εδώ και καιρό πως η μάχη Αντρέα Χρίστου-Νίκου Νικολαΐδη θα εξελισσόταν σε ντέρμπι και ουδόλως τυχαίο δεν ήταν το γεγονός πως η κούρσα για τη δημαρχία της Λεμεσού συγκέντρωνε προεκλογικά σχεδόν όλα τα φώτα του ενδιαφέροντος.
Ωστόσο, λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν πως η προδιαγραφόμενη εκλογική αναμέτρηση της Λεμεσού θα εξελισσόταν σε θρίλερ που θα ράγιζε καρδιές και ότι η δημαρχία της πόλης θα κρινόταν στη διαφορά των μόλις εννέα ψήφων. Πολύ περισσότερο μάλιστα, ότι η οριακή αυτή διαφορά θα ήταν υπέρ του νεοεκλεγέντος τελικά δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη, ο οποίος από όποια οπτική γωνία και να το αντικρίσει κανείς, ξεκινούσε με συγκριτικά μειονεκτήματα έναντι του βασικού ανθυποψηφίου του, Αντρέα Χρίστου.  
 
Ξεκίνησε σαν αουτσάιντερ
Ο κ. Νικολαΐδης ρίχθηκε στην κούρσα των δημοτικών εκλογών χωρίς να έχει καν την στήριξη του κομματικού χώρου από τον οποίο προέρχεται, δηλαδή της ΕΔΕΚ, η οποία μάλιστα τάχθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο που θα μπορούσε να το πράξει υπέρ του ανθυποψηφίου του. Αλλά και όταν η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη του τόπου, ο ΔΗΣΥ, αποφάσισε να στηρίξει τον πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ, η υποψηφιότητά του αμφισβητήθηκε εκκωφαντικά από επώνυμα στελέχη του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό(σ.σ. για τους γνωστούς λόγους), δημιουργώντας μεγάλες και εύλογες ανησυχίες γύρω από το κατά πόσο ο Νίκος Νικολαΐδης θα μπορούσε να συσπειρώσει γύρω του τους ψηφοφόρους του Συναγερμού.   
Από την άλλη, ο Αντρέας Χρίστου, φέροντας κατά γενική ομολογία την ετικέτα ενός πετυχημένου δημάρχου και απολαμβάνοντας την στήριξη του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, φάνταζε ως το φαβορί, που εύκολα ή δύσκολα θα κατάφερνε να επικρατήσει και να επανεκλεγεί. Στο πλαίσιο αυτό, αρκετοί είναι αυτοί που λένε μάλιστα πως την δημαρχία, πρώτα την έχασε ο κ. Χρίστου και μετά την κέρδισε ο κ. Νικολαΐδης.
 
Η συσπείρωση και ο εφησυχασμός
Τι έγινε όμως και χθες το βράδυ, έστω και στην απόλυτη ισορροπία, ο Νίκος Νικολαΐδης κατάφερε να ξεπεράσει τον Αντρέα Χρίστου; Ο κ. Νικολαΐδης κατάφερε αρχικά να «κερδίσει» το στοίχημα της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, όπως και τους ψηφοφόρους των υπολοίπων κομμάτων που τον στήριξαν. Δηλαδή, της Αλληλεγγύης και του Κινήματος Οικολόγων. Την ίδια ώρα, διαφαίνεται ξεκάθαρα πως μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ δεν ακολούθησαν τις οδηγίες της ηγεσίας του κόμματός τους, δίνοντας τη ψήφο τους στον πρώην βουλευτή τους.
Από την άλλη, η αρχική μακρά αμφιταλάντευση του αν θα ήταν ή όχι υποψήφιος φαίνεται να στοίχησε τελικά στον Ανδρέα Χρίστου, ο οποίος πλήρωσε στο τέλος της νύχτας και την υπέρμετρη σιγουριά των κομματικών μηχανισμών που τον στήριζαν, πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα επανεκλεγόταν. Ενώ σε όρους προεκλογικής εκστρατείας, αποδείχθηκε πως το επιτελείο Νίκου Νικολαΐδη κέρδισε στις διάφορες μορφές που ένας προεκλογικός αγώνας μπορεί να προσλάβει, όχι μόνο τις εντυπώσεις, αλλά και την ουσία.     

Δειτε Επισης

Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος