Όταν ο Χριστόφιας έφαγε πόρτα από τον Πούτιν…

Στα γεγονότα της προ του μνημονίου εποχής για την Κύπρο και τις κινήσεις στις οποίες προέβαινε προκειμένου να αποφευχθεί η ένταξης της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης, αναφέρθηκε σε συνέντευξή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.
 
Όπως τόνισε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε ζητήσει επίμονα και επανειλημμένα από τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν όπως η χώρα του  παραχωρήσει δάνειο ύψους πέντε με επτά δισ. στην Κύπρο για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
 
«Έχω τηλεφωνικές επικοινωνίες, τις αποκαλύπτω, που του έλεγα (σ.σ. του Πούτιν) ότι εμείς οι οποίοι παλέψαμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα υποχρεωθούμε να κάνουμε το αντίθετο και δεν θα ήθελα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο», είπε ο Δημήτρης Χριστόφιας. «Δώστε μας αυτό το δάνειο, κι’ εγώ σου εγγυώμαι ότι τα επόμενα 50 χρόνια οι Κύπριοι θα ευλογούν τη Ρωσία, όποιος κι αν είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας», αποκάλυψε ο κ. Χριστόφιας. «Δεν το έκαμε, και νομίζω έσφαλε, γιατί μετά από αυτό, ενώ δεν ήθελε να κακοφανεί στους ταγούς της Ε.Ε. ένεκα οικονομικών συμφερόντων, του έκαναν το Κίεβο, του έκαναν την Ουκρανία, και στο τέλος της ημέρας βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ε.Ε. και του επέβαλαν και τιμωρητικά μέτρα», σημείωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Περαιτέρω, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκάλυψε ότι προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα όταν εκείνος έγινε Πρωθυπουργός. «Όταν ήρθε στην Κύπρο τον είδα σχεδόν 40 λεπτά τον Αλέξη και του τα είπα αυτά. Εγώ αντιμετώπισα αυτές τις δυσκολίες και κατά τη γνώμη μου, είναι δουλειά δική σου τι θα κάνεις, να προσέχεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία