Νίκος Αναστασιάδης: Αναχωρώ με αποφασιστικότητα για την Ελβετία

Με αποφασιστικότητα για να επιτευχθεί πρόοδος στο Μοντ Πελεράν αναχωρεί σε λίγη ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του κατά την αναχώρηση του και μετά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών ταξιδεύει με στόχο να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα μας οδηγήσουν σε τελικές φάσεις και σε λύση του Κυπριακού.
 
Ερωτηθείς ο Πρόεδρος για τις συναντήσεις που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων σημείωσε πως ήταν ιδιαίτερα παραγωγικές και απόλυτα δημιουργικές οι συζητήσεις παρά τις όποιες διαφωνίες υπήρξαν.

«Ο προβληματισμός ήταν μέσα σε ένα πλαίσιο δημιουργικό, προκειμένου να ακούσω σκέψεις προβληματισμούς εισηγήσεις και νομίζω ότι και οι ίδιοι πολιτικοί αρχηγοί παρά  το γεγονός ότι πιθανών να είχαν τις δικές τους τοποθετήσεις, είμαι βέβαιος ότι ένιωσαν πολύ πιο άνετοι και εγώ ο ίδιος πιο άνετος να μιλήσουμε για αυτά που μας προβληματίζουν», δήλωσε ο Πρόεδρος.

«Αναχωρώ για το Μοντ Πελεράν με  την ίδια αποφασιστικότητα να εργαστώ προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος και μακάρι γιατί όχι να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα μας οδηγήσουν στις τελικές φάσεις αλλά και επιτέλους να εξευρεθεί μια λύση» είπε αναφερόμενος στο ταξίδι του στην Ελβετία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε πως δεν παραγνωρίζει  τις έγνοιες και  τις ανησυχίες του Κυπριακού Ελληνισμού, αλλά και τις απόψεις των αρχηγών των κομμάτων που άκουσε.
Ερωτηθείς κατά πόσον θεωρεί ότι βρίσκεται πιο κοντά σε συμφωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Να μου επιτρέψετε να πω πολύ περισσότερα την Τρίτη».

Δείτε όσα δήλωσαν οι αρχηγοί των Κομμάτων εξερχόμενοι από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τις συναντήσεις που είχαν με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

  

Δειτε Επισης

Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας