Α. Κυπριανού: To σημαντικό, οι δύο ηγέτες να φτάσουν σε ακτίνα συμφωνίας

Το σημαντικό είναι να φτάσουμε σε ακτίνα συμφωνίας στο Μοντ Πελεράν υπογράμμισε ο Άντρος Κυπριανού μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είπε πως κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ο Πρόεδρος τον ενημέρωσε για το τι έχει διαμειφθεί στο Μοντ Πελεράν ενώ ο ίδιος  από την δική του πλευρά μετέφερε  κάποιες σκέψεις και απόψεις του κόμματός του για τα επόμενα στάδια.

«Τώρα, σε ότι αφορά τη διαδικασία και σε ότι αφορά την ουσία, η ευχή μας είναι ο Πρόεδρος να έχει επιτυχίες στο Μοντ Πελεράν, ή καλύτερα οι δύο ηγέτες να τα καταφέρουν να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο σε ότι αφορά το εδαφικό και να φτάσουν σε ακτίνα συμφωνίας και να δουν πως θα προχωρήσουν στη συνέχεια», σημείωσε ο κύριος Κυπριανού.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της τ/κ πλευράς ότι η πολυμερής διάσκεψη θα πρέπει να λάβει χώρα πριν από την εκπνοή του 2016 ο κύριος Κυπριανού τόνισε. «Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικό. Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ακτίνα συμφωνίας για να μπορέσουμε να καθορίσουμε το επόμενο στάδιο που θα είναι η διεθνής συνάντηση. Τώρα ποια θα είναι αυτή η διεθνής συνάντηση  είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αποφασιστεί, γιατί έχουμε θέσεις εμείς, έχει θέσεις η τ/κ πλευρά πρέπει να υπάρξει μια τέτοια απόφαση η οποία να εξασφαλίζει κάποιες αρχές. Οπόταν είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν.

Επαναλαμβάνω, δεν νομίζω ότι το σημαντικό είναι ο χρόνος, εκείνο που έχει περισσότερη σημασία, είναι να έχουμε φτάσει σε ακτίνα συμφωνίας. Αν αυτό επιτευχθεί στο Μοντ Πελεράν, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να προχωρήσουμε.  Ευχόμαστε να επιτευχθεί αλλά κανένας δεν μπορεί να ξέρει. Θα έχουν δύο μέρες εντατικών διαπραγματεύσεων οι δύο ηγέτες. Θα φανεί». 

Ο κύριος Κυπριανού ανέφερε ότι υπάρχει πρόοδος επί του εδαφικού υπολείπεται όμως όπως είπε, περαιτέρω συζήτηση.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Ρώσου Πρέσβη ότι η Ρωσία θα προτιμούσε η πολυμερής να γίνει και με τη συμμετοχή και τον Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο κύριος Κυπριανού σημείωσε πως αυτή είναι και η θέση του κόμματός του. «Μεταφέραμε αυτή μας τη θέση στον κύριο Λαβρόφ και μας είπε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετέχει σε μια τέτοια συνάντηση, εάν και εφόσον προσκληθεί.

 
  

Δειτε Επισης

ΠτΒ: Στην Κύπρο εργαζόμαστε για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
«Υλοποιήθηκαν πρωτοποριακά έργα»-Έκανε τον απολογισμό της επταετίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Κ. Κόμπος: Εξαιρετικά ανήσυχη για κατάσταση στη Γάζα η Κύπρος
«Στο δρόμο προς την Ευρώπη, η Τουρκία έχει και πάλι μπροστά της την Κύπρο»
Έδωσαν τα χέρια Κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι για την απασχόληση αλλοδαπών
Υπ. Ενέργειας: Μετά τη λειτουργία του Great Sea Interconnector η όποια επιβάρυνση