Παπαδόπουλος: Διεθνής διάσκεψη μόνο για επισημοποίηση κατάργησης των εγγυήσεων

Τη θέση ότι η διεθνής διάσκεψη θα πρέπει να γίνει μόνο στην περίπτωση που θα καταργεί τις εγγυήσεις διατύπωσε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Ακούσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα 45 λεπτά που αποφάσισε να μας δώσει για να μας ενημερώσει, εμείς του είπαμε που συμφωνούμε, που διαφωνούμε για τα επόμενα βήματα», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ σημείωσε πως το κόμμα του θεωρεί ότι κακώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο για να υπάρξει συνδιαβούλευση καθώς και συναπόφαση για τις κρίσιμες αποφάσεις που ενδεχομένως θα παρθούν τις επόμενες μέρες.

«Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε και ελπίζουμε ο Πρόεδρος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κυπριακού ελληνισμού και την ίδια την κυπριακή Δημοκρατία και να επιστρέψει από την Ελβετία με ουσιαστική πρόοδο στο κεφαλαιώδες ζήτημα που αφορά το εδαφικό. Εμείς επαναλαμβάνουμε τη δική μας θέση όλοι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν λύση του Κυπριακού.  Θέλουν όμως μια σωστή λειτουργική και βιώσιμη λύση. Όχι ένα κλείσιμο που θα επιτρέψει στην Τουρκία να έχει κακή επιρροή και παρουσία σε αυτό το νησί».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την θέση πως ο ίδιος και το κόμμα του είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν μια σωστή λύση,  και να αντισταθούν σε μια κακή λύση που θα δώσει στην Τουρκία αυτά τα δικαιώματα.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν θέλησε να εκτιμήσει πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρισκόμαστε όσον αφορά τη κατάσταση χαρτών για το εδαφικό. «Δεν θέλω να προβώ σε τέτοιες δηλώσεις γιατί αντιλαμβάνεστε βρισκόμαστε σε μια συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση και πρέπει να αφήσουμε τα γεγονότα να έρθουν από μόνα τους.  

Εμείς επισήμανε «ελπίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραμείνει συνεπής στις δικές του δεσμεύσεις που έχει διατυπώσει και δημοσίως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι πρώτα πρέπει να υπάρξει συμφωνία στα κριτήρια, μετά συμφωνία σε ένα χάρτη, συμφωνία στα υπόλοιπα κεφάλαια και μετά να προχωρήσουμε σε μια διεθνή διάσκεψη, λαμβάνοντας υπόψη τους όρους που θέτει και η Ελλάδα, ότι δεν πρέπει να πάμε  σε μια τέτοια διάσκεψη παρά και μόνο για να ανακοινώσουμε και επισημοποιήσουμε την κατάργηση των εγγυήσεων.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος υπέδειξε πως δεν πρέπει να προχωρήσει από μόνος του στην Ελβετία, πρώτου υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να διαβουλευθεί με το Εθνικό Συμβούλιο.
  

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης