Γ. Λιλληκάς: Έχει σμικρυνθεί η απόσταση στο εδαφικό

Την εκτίμηση ότι έχει σμικρυνθεί η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές στο εδαφικό εξέφρασε, έπειτα από τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Ο Γιώργος Λιλλήκας εκτίμησε ταυτόχρονα ότι στο Μοντ Πελεράν κατά πάσα πιθανότητα θα κατατεθούν χάρτες και θα καθοριστεί ημερομηνία πραγματοποίησης διεθνούς διάσκεψης. Υπέδειξε ωστόσο πως αυτό είναι κάτι που θα διαφανεί κατά το νέο κύκλο διαπραγματεύσεων που αρχίζουν αύριο στην Ελβετία.

Ο Γιώργος Λιλλήκας πάντως εξέφρασε προβληματισμό και ανησυχία ως προς το κατά πόσον θα πρέπει να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη δεδομένου του γεγονότος ότι παραμένουν ανοιχτά ζητήματα σε όλα τα κεφάλαια του Κυπριακού.

Επεσήμανε πως μια τέτοια διάσκεψη θα οδηγηθεί αναγκαστικά στη λογική του πάρε δώσε. «Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός» είπε, «ήδη έχουμε κάνει μεγάλους συμβιβασμούς στα τέσσερα κεφάλαια και ειδικά στα ζητήματα που αφορούν την εσωτερική διακυβέρνηση». Κατά συνέπεια πρόσθεσε «θα είναι σε πολύ πιο δύσκολη θέση η Ελληνοκυπριακή πλευρά να κάνει ακόμα μεγαλύτερες παραχωρήσεις και συμβιβασμούς σε ζητήματα τα οποία θα άπτονται και της ίδιας της λειτουργικότητας του κράτους. Εκφράσαμε αυτές τις ανησυχίες μας στον Πρόεδρο και ευχόμαστε να πετύχει τους στόχους που διαχρονικά έχει θέσει το Εθνικό Συμβούλιο στην επόμενη συνάντηση στο Μοντ Πελεράν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενημέρωση του Προέδρου προς τους πολιτικούς αρχηγούς βρίσκεται εκτός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν καθοριστεί αφού οι 45λεπτες ενημερώσεις διαρκούν αρκετά λεπτά περισσότερα.

Αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βλέπει τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργο Περδίκη ενώ στο Προεδρικό βρίσκονται ήδη ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος μαζί με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο  Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

  

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Εξέπεμψε στα ίδια μήκη κύματος με τον Τατάρ ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Λύση με βάση ιστορικά και σημερινά δεδομένα»
Εκνευρισμός Χριστοδουλίδη για διαρροές από Εθνικό-«Κάποιοι δεν τηρούν αυτά που συμφωνούμε»
Επανέλαβε τη θέση του για αίτημα παύσης Ελεγκτή ο ΠτΔ-«Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά, έτοιμος να καταθέσω αν κληθώ»
Έδωσε οδηγίες για ένσταση ο Ελεγκτής για την αίτηση της Εισαγγελίας-«Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη»
Στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΑΜ-Επιθεώρησε και έδωσε οδηγίες
Η Ελλάδα αποχαιρέτησε με συγκίνηση και υπερηφάνεια την Ολυμπιακή Φλόγα
Επιστολή Αμερικάνων Βουλευτών σε Μπλίνκεν-«Απόδειξη αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας η Αμάλθεια»
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ