Ακόμα μια παράσταση με προβλεπτό σενάριο και τέλος στη Βουλή

Με τις ομιλίες των αρχηγών και των οκτώ κοινοβουλευτικών κομμάτων ολοκληρώθηκε λίγο μετά την μία το μεσημέρι το πρώτο μέρος της συζήτησης του Κυπριακού στην Ολομέλεια της Βουλής. Η συνεδρία του Σώματος, επανήρχησε στις 14:30μ.μ. και θα συνεχιστεί με ομιλίες από τους βουλευτές, ενώ πριν από την ολοκλήρωσή της θα υπάρξουν δευτερολογίες από τους αρχηγούς. 
 
Κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί οι πολιτικοί αρχηγοί επανέλαβαν τις γνωστές θέσεις των κομμάτων τους αναφορικά με το Κυπριακό και τις προσπάθειες επίλυσής του.
Νικόλας Παπαδόπουλος, Μαρίνος Σιζόπουλος, Γιώργος Λιλλήκας, Μιχάλης Γιωργάλλας, Γιώργος Περδίκης και Χρίστος Χρίστου, διατύπωσαν τη διαφωνία των κομμάτων τους ως προς τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, τονίζοντας τους κινδύνους που, κατά την άποψή τους, εγκυμονούν μέσα από την ακολουθητέα στρατηγική και την διαπραγμάτευση στην οποία προβαίνει ο Νίκος Αναστασιάδης. Εξέφρασαν συναφώς, ανησυχίες για το αποτέλεσμα της εν’ εξελίξει διαπραγματευτικής διαδικασίας.  
Από την άλλη, Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού υπεραμυνθήκαν της λύσης τύπου διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, ενώ απάντησαν, τόσο στις επικρίσεις όσο και στις ανησυχίες που ακούστηκαν από τα υπόλοιπα κόμματα.
Η συζήτηση κινήθηκε σε ήπιους τόνους, με τις αναφορές του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ και του προέδρου του ΔΗΣΥ σε χειρισμούς του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου-ως απάντηση σε κάποια από τα όσα ανέφερε προηγουμένως ο Νικόλας Παπαδόπουλος-, να… αφυπνίζουν όλους όσοι παρακολουθούν από το πρωί ακόμα μια παράσταση στη Βουλή με προβλεπτό σενάριο και τέλος. Θεωρείται βέβαιο, πως στη δευτερολογία του κατά την απογευματινή συζήτηση, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα απαντήσει στις αναφορές που έγιναν για τον Τάσσο Παπαδόπουλο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Ερωτήματα από Νικόλα, μπηχτές από Άντρο και Αβέρωφ         
 
 
 

Δειτε Επισης

Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών
Επανέρχεται η CMC-«Η ΕΤΥΦΑ εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει για όλες τις αλλαγές»
Κινέζος Πρέσβης: Η Κίνα τηρεί μια στάση αρχών στο Κυπριακό