Χάσικος: Στόχος η προώθηση μοντέλου ΤΑ που θα μεγιστοποιεί το εθνικό δημόσιο συμφέρον

  Στόχος της Κυβέρνησης είναι η προώθηση εκείνου του μοντέλου τοπικής αυτοδιοίκησης που θα μεγιστοποιεί το εθνικό δημόσιο συμφέρον και θα προσφέρει στις τοπικές Αρχές ένα ρόλο πιο διακριτό και συνεπώς πιο αναβαθμισμένο, δήλωσε απόψε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σε χαιρετισμό στη σημερινή εκδήλωση για τα 30 χρόνια ζωής του Δήμου Στροβόλου.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης θα καταστήσει τις Τοπικές Αρχές, γενικά, ικανές να πρωταγωνιστούν, τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην εφαρμογή στρατηγικών και πολιτικών που αφορούν στην τοπική ανάπτυξη.

«Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση εργάζεται με αποφασιστικότητα για να υλοποιήσει όλες τις αναγκαίες πολιτικές για την επίτευξη του τελικού σκοπού αυτής της προσπάθειας. Στόχος μας, είναι η προώθηση εκείνου του μοντέλου τοπικής αυτοδιοίκησης που θα μεγιστοποιεί το εθνικό δημόσιο συμφέρον και θα προσφέρει στις τοπικές Αρχές ένα ρόλο πιο διακριτό και συνεπώς πιο αναβαθμισμένο», επεσήμανε ο κ. Χάσικος.

«Ευχή και προσδοκία μας είναι η περαιτέρω πρόοδος και ανάπτυξη του Δήμου, ιδίως μέσα στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, που η Κυβέρνηση προωθεί στην προσπάθειά της για βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη», είπε.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη μακρά ιστορία αιώνων που έχει ο Στρόβολος, καθώς και στη σύγχρονη ιστορία του, στη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση του τεράστιου προσφυγικού προβλήματος, που προκάλεσε η τουρκική εισβολή του 1974, και στη συμβολή του στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην προώθηση του πολιτισμού.

Σημείωσε ακόμα πως από της ίδρυσης του, ο Δήμος Στροβόλου έχει αναπτύξει έντονη δράση στον κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα αναβαθμίζοντας κατακόρυφα την ποιότητα ζωής των κατοίκων του, αλλά και των κατοίκων της μείζονος Λευκωσίας. Έργα, όπως το Πολυδύναμο Κέντρο, το Δημοτικό Θέατρο, το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου, πάρκα και πολλά άλλα, επιβεβαιώνουν του λόγου του αληθές, είπε.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό