Πέφτουν κορμιά στις Φοινικούδες για τον δημαρχιακό θώκο της Λάρνακας

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα μαίνεται ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων δημάρχων της Λάρνακας, όπου μέχρι και την τελευταία ημέρα των δημοτικών εκλογών φαίνεται πως θα δοθεί ανελέητη μάχη για την επικράτηση.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως οξείας έντασης είναι η προεκλογική σύγκρουση των δύο ΔΗΚΟϊκών υποψηφίων που διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο της Λάρνακας, ο ένας ως επισήμως υποστηριζόμενος από το ΔΗΚΟ(σ.σ. Ανδρέας Πέτρου) και ο άλλος, τελικά, ως αντάρτης του ΔΗΚΟ και υποστηριζόμενος από τον ΔΗΣΥ(σ.σ. Αλέξης Μιχαηλίδης).
Την ίδια ώρα, με αμείωτη ένταση συνεχίζει τον δικό του προεκλογικό αγώνα και ο υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ υποψήφιος Ανδρέας Βύρας, προσβλέποντας σε ανάκτηση της δημαρχίας της Λάρνακας από το ΑΚΕΛ. Στο επιτελείο Βύρα, καθώς και στο ΑΚΕΛ, θεωρούν πως η πολυδιάσπαση που παρατηρείται στο χώρο της λεγόμενης κεντροδεξιάς, αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες νίκης του δικού τους υποψηφίου. Από την μια δηλαδή η ύπαρξη δύο υποψηφίων από τον χώρο του ΔΗΚΟ και από την άλλη η κάθοδος του Λούη Δημητρίου ως αντάρτης του ΔΗΣΥ(σ.σ. ο Λούης Δημητρίου εξαγγέλλει σήμερα το βράδυ επισήμως την υποψηφιότητα του), είναι δεδομένα που όπως εκτιμούν στο ΑΚΕΛ, δουλεύουν προς όφελος του δικού τους υποψηφίου.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξάλλου αναμένεται η απόφαση που πρόκειται να λάβει αργότερα σήμερα το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ, όσον αφορά τον υποψήφιο δήμαρχο που θα υποστηρίξει στη Λάρνακα. Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία των Σοσιαλιστών με το ΔΗΚΟ προέβλεπε στήριξη του υποψηφίου που θα υποδείκνυε το ΔΗΚΟ για τη Λάρνακα και προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολιζόταν η ΕΔΕΚ. Ωστόσο, η ύπαρξη δύο υποψηφίων από το ΔΗΚΟ, αλλά πολύ περισσότερο η άρνηση της Τοπικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ στην Αθηένου να υποστηριχθεί για τη δημαρχία της ακριτικής κωμόπολης ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ  Χρυσός Τουλουπής, φαίνεται να βάζει την ηγεσία της ΕΔΕΚ σε σκέψεις.
Έτσι, αρκετές πιθανότητες δείχνει να συγκεντρώνει το ενδεχόμενο όπως η ΕΔΕΚ στραφεί τελικά προς την υποψηφιότητα του δικού της στελέχους, αντιδημάρχου και δημαρχεύοντος Λάρνακας Πέτρου Χριστοδούλου, ο οποίος ούτως ή άλλως εξήγγειλε την υποψηφιότητά του και τίποτα δεν στάθηκε ικανό να τον κάνει να την πάρει πίσω.        
Αξίζει να σημειωθεί ότι ως ανεξάρτητος υποψήφιος διεκδικεί τη δημαρχία της Λάρνακας και ο Γιώργος Κωνσταντίνου Χάρος.
 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία