Τρέχουν να κλείσουν τις… μαύρες τρύπες στην ΕΔΕΚ

Κορυφώνονται οι ζυμώσεις στην ΕΔΕΚ ενόψει της αυριανής συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, το οποίο θα συνέλθει με στόχο να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες που απομένουν όσον αφορά τους υποψήφιους δημάρχους που θα υποστηρίξει το Κίνημα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Νέος πονοκέφαλος που ήρθε να προστεθεί τα τελευταία 48ωρα στους προϋπάρχοντες για την ηγεσία της ΕΔΕΚ, αποτελεί η περίπτωση του πρώην αντιπροέδρου του κόμματος Σοφοκλή Σοφοκλέους, ο οποίος διεκδικεί τη δημαρχία Λευκάρων και η υποψηφιότητά του έχει ήδη τύχει της στήριξης του ΔΗΣΥ. Έχοντας λάβει προ καιρού άτυπη απόφαση πως δεν πρόκειται να στηρίξουν υποψήφιους οι οποίοι υποστηρίζονται από τον ΔΗΣΥ, ως απάντηση στην απόφαση του κυβερνώντος κόμματος να προτρέξει-σύμφωνα με την ΕΔΕΚ- και να στηρίξει την υποψηφιότητα Νίκου Νικολαΐδη στη Λεμεσό, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν οι Σοσιαλιστές είναι να αναγκαστούν να συνεργαστούν με τον ΔΗΣΥ, σε έναν δήμο μάλιστα που αποτελεί διαχρονικά  προπύργιο τους.
Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής την περασμένη Κυριακή, ο νυν δήμαρχος Λευκάρων Σάββας Ξενοφώντος, εμφανίστηκε έτοιμος να μην υποβάλει υποψηφιότητα και ν’ αποσυρθεί από την κούρσα των δημοτικών εκλογών υπέρ του Σοφοκλής Σοφοκλέους. Ωστόσο, έπειτα από την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ για στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Σοφοκλέους, η ηγεσία της ΕΔΕΚ φέρεται ν’ ασκεί πιέσεις στον Σάββα Ξενοφώντος όπως διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία. Κάτι που τελικά αναμένεται να γίνει, με την ΕΔΕΚ να στηρίζει την υποψηφιότητά του.
Πέραν της περίπτωσης των Λευκάρων, πονοκεφάλους προκαλεί ως γνωστό στην ΕΔΕΚ και η Λάρνακα, όπου οι Σοσιαλιστές έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν τον υποψήφιο που θα υποδείκνυε το ΔΗΚΟ. Ωστόσο, η υποψηφιότητα του νυν ΕΔΕΚίτη αντιδημάρχου και δημαρχεύοντος Λάρνακας Πέτρου Χριστοδούλου, σε συνδυασμό με τη άρνηση της Τοπικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ Αθηένου να στηριχθεί ως υποψήφιος δήμαρχος ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Χρυσός Τουλουπής-παρά τη σχετική απόφαση της Γραμματείας του ΔΗΚΟ-, περιπλέκει τα πράγματα.
Σε ό,τι αφορά την Πάφο, τον δημαρχιακό θώκο της οποίας η ΕΔΕΚ διεκδικεί με τον Άκη Χρυσόμηλο(σ.σ. με την υποστήριξη επίσης του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ), ο ΕΔΕΚίτης αντιδήμαρχος Μάκης Ρουσής, που εξήγγειλε την υποψηφιότητά του και εμφανιζόταν αποφασισμένος να διεκδικήσει τη δημαρχία ακόμη και ως «αντάρτης», φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες έτοιμος να αποσύρει το ενδιαφέρον του.      
 

Δειτε Επισης

Η ανάσταση του προεκλογικού και η τελική ευθεία για κόμματα και υποψηφίους
Μπαίνει στα βαθιά, μεταφέρει προθέσεις και κλειδώνει τις εξελίξεις η Ολγκίν
Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»
Απαντά για το επεισόδιο σε καφετέρια ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες από ΔΗΣΥ
Αντιδράσεις για «νομοσχέδιο» για αγορά κατοικιών από Τούρκους και ξένους
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η πλωτή προβλήτα που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα
Επίσημη επίσκεψη YΠΕΞ Σλοβακίας στην Κύπρο-To περιεχόμενο της συνάντησης με Κόμπο