Αναίμακτη για το ΑΚΕΛ η διαδικασία επιλογής υποψηφίων δημάρχων

  
Απόλυτα ικανοποιημένη αφήνει την ηγεσία του ΑΚΕΛ η επόμενη μέρα της ολοκλήρωσης-σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό-των εσωκομματικών διεργασιών επιλογής των υποψηφίων δημάρχων που θα υποστηρίξει το κόμμα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Στο ΑΚΕΛ κρίνουν ως εξόχως σημαντικό το γεγονός ότι οι επιλογές που έγιναν υπήρξαν απότοκο της βούλησης των τοπικών οργανώσεων, μετουσιώνοντας έτσι σε πράξη τον σεβασμό στη βούλησης των τοπικών κοινωνιών.  Εξίσου σημαντικό θεωρεί η Εζεκίας Παπαϊωάννου, το γεγονός πως το ΑΚΕΛ βγήκε σχεδόν εντελώς αλώβητο από τις εσωκομματικές ζυμώσεις επιλογής των υποψηφίων δημάρχων που θα υποστηρίξει. Δηλαδή, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα, όπου οι εσωκομματικές τους διεργασίες αποδείχθηκαν όχι και τόσο… αναίμακτες, στο ΑΚΕΛ δεν παρατηρήθηκε, όπως σημειώνεται από πλευράς ηγεσίας, το φαινόμενο των εσωτερικών προστριβών και διενέξεων που υπήρξαν σε άλλες πολιτικές δυνάμεις. Ενδεικτικό τούτου, είναι το γεγονός πως μόλις ένας υποψήφιος απ’ όσους έλαβαν μέρος στις εσωκομματικές διαδικασίες και έχασαν, ο Νεόφυτος Ακουρσιώτης στην Πέγεια, εμφανίζεται αποφασισμένος να τρέξει ως αντάρτης στην κούρσα των δημοτικών εκλογών.
Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο, η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ επικύρωσε τους υποψήφιους δημάρχους που θα υποστηρίξει το κόμμα σε σχεδόν όλους τους δήμους, πλην ορισμένων στους οποίους δεν λήφθηκαν ακόμα αποφάσεις.
Σε έναν από αυτούς, και συγκεκριμένα στον δήμο Λευκονοίκου, το σκηνικό ξεκαθάρισε χθες, καθότι ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ θα υποστηρίξουν από κοινού την υποψηφιότητα του Πιερή Γυψιώτη. Απ’ εκεί και πέρα, στο ΑΚΕΛ συνεχίζονται οι διεργασίες για τους δήμους Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Ακανθούς, ενώ όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, στον δήμο Παραλιμνίου το ΑΚΕΛ δεν θα στηρίξει κανένα υποψήφιο. Ως γνωστό, υποψήφιος στον δήμο Παραλιμνίου είναι ο νυν δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης και ο Γιώργος Νικολέττος.  Και οι δύο, προερχόμενοι από τον χώρο του ΔΗΣΥ…

Δειτε Επισης

Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία