Εξήγγειλε το πρωί ο Γαλανός, τον ανακοινώνει το βράδυ ο ΔΗΣΥ για Αμμόχωστο

Αποφάσεις για τους υποψήφιους δημάρχους που θα υποστηρίξει σε όσους δήμους δεν αποφάσισε μέχρι στιγμής, θα λάβει σε αποψινή του συνεδρία το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ.
 
Σε ό,τι αφορά τους δήμους της ελεύθερης Κύπρου, εκκρεμούν στον ΔΗΣΥ οι αποφάσεις για Δερύνεια, Αθηένου και Λεύκαρα, ενώ αναφορικά με τους κατεχόμενους δήμους, εκκρεμούν οι αποφάσεις για Αμμόχωστο, Μόρφου, Κερύνεια, Καραβά και Λευκόνοικο. Την περασμένη Δευτέρα, το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ αποφάσισε- σε σχέση με τους κατεχόμενους δήμους- την στήριξη των εξής υποψηφίων:  
*Δήμος Κυθρέας: Πέτρος Καρεκλάς
*Δήμος Λύσης:  Αντρέας Καουρής
*Δήμος Λαπήθου: Νεοπτόλεμος Κότσαπας
*Δήμος Ακανθούς: Σωτηρούλα Μαυρή-Πούρου
 
Οι ενδιαφερόμενοι
Αναφορικά με τους κατεχόμενους δήμους για τους οποίους ο ΔΗΣΥ θα λάβει σήμερα αποφάσεις, στην Αμμόχωστο αναμένεται να υποστηρίξει εκ νέου τον νυν δήμαρχο Αλέξη Γαλανό, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα πως θα είναι τελικά ξανά υποψήφιος.  
Σε ό,τι αφορά την Μόρφου, στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ υπάρχει κατατεθειμένο το ενδιαφέρον του αντιδημάρχου Χαρίλαου Χαριλάου, ο οποίος εξήγγειλε ήδη την υποψηφιότητά του. Για την Κερύνεια, το ενδιαφέρον τους κατέθεσαν ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ οι Οδυσσέας Πατσαλίδης και Γρηγόρης Νεοκλέους, για τον Καραβά ο Νίκος Χατζηστεφάνου και τέλος για το Λευκόνοικο οι Πιερής Γυψιώτης, Ευγένιος Χατζηκαντωνής και Ζήνα Λυσάνδρου. Αξίζει να σημειωθεί πως για την Αμμόχωστο είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους οι Γιώργος Μαυρουδής, Ανδρέας Λόρδος, Ντίνος Τουμαζής, Ανδρέας Δημητρίου και Ανδρέας Βραχίμης. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Αλέξης Γαλανός αποφάσισε να διεκδικήσει τη δημαρχία της πόλης, θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιη η στήριξη της υποψηφιότητά του από τον ΔΗΣΥ.
 
Η εξαγγελία Γαλανού   
«Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη και καθοριστική καμπή του Κυπριακού, θα έλεγα ότι βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού και ή θα μπούμε σε μια λύση, η οποία να εξασφαλίζει την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού και ολόκληρου του κυπριακού λαού, ή θα καταλήξουμε σε ναυάγιο το οποίο θα έχει πολύ άσχημες επιπτώσεις, διότι επικρέμμεται ο κίνδυνος της προσάρτησης των κατεχομένων», ανέφερε σήμερα μιλώντας στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου ο Αλέξης Γαλανός.
«Θα διεκδικήσω τη Δημαρχία Αμμοχώστου, βάζοντας μπροστά την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια, τις σχέσεις τις οποίες απέκτησα και την ανάγκη συνέχισης ενός αγώνα που βρίσκεται κοντά στο τέλος του, με τον άλφα ή βήτα τρόπο», πρόσθεσε. «Ζητώ την υποστήριξη του λαού της πόλης της Αμμοχώστου και θα καταβάλω όλες μου τις δυνάμεις, εάν εκλεγώ, να επιστρέψουμε στην πόλη μας και ταυτόχρονα να λυθεί επιτέλους το Κυπριακό, ώστε ο τόπος να έχει μέλλον, αφού η νήσος Κύπρος για πρώτη φορά στην ιστορία της κινδυνεύει με διχοτόμηση», επισήμανε ο δήμαρχος Αμμοχώστου.
 
 

Δειτε Επισης

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού