Δοκιμάζεται η συνεργασία ΕΔΕΚ-ΔΗΚΟ στη Λάρνακα

 Μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, οπόταν και θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος προς επικύρωση, φιλοδοξούν στην ΕΔΕΚ να κλείσουν τις εκκρεμότητες που έχουν όσον αφορά τους υποψήφιους δημάρχους που θα υποστηρίξουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
 
Ως γνωστό, χθες συνήλθε η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ η οποία επικύρωσε την υποστήριξη υποψηφίων δημάρχων σε σειρά δήμων, από τους οποίους απουσιάζουν όμως μεγάλοι δήμοι όπως είναι για παράδειγμα η Λευκωσία και η Λάρνακα. Επισήμως, από την ΕΔΕΚ αναφέρεται πως ο λόγος για τους οποίους δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι που θα στηρίξει το κόμμα σε αυτούς τους δήμους-όπως και σε άλλους- αφορά απλώς και μόνο στην μη ολοκλήρωση των σχετικών διαβουλεύσεων με τις τοπικές επαρχιακές επιτροπές και άλλα κόμματα.
Πληροφορίες ωστόσο, θέλουν την μη ύπαρξη ανακοινώσεων από πλευράς ΕΔΕΚ στους δύο συγκεκριμένους δήμους, να είναι άμεσα συνυφασμένη με τις εξελίξεις στο ΔΗΚΟ και τις ανταρσίες που προκύπτουν. Για παράδειγμα, για τη Λάρνακα η συμφωνία που έγινε με το ΔΗΚΟ στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας των δύο κομμάτων, προέβλεπε όπως η ΕΔΕΚ υποστηρίξει τον υποψήφιο που θα υποδείκνυε το ΔΗΚΟ, το οποίο με τη σειρά του να υποστηρίξει τον υποψήφιο που θα υποδείκνυε η ΕΔΕΚ στην Αθηένου(σ.σ. το ΔΗΚΟ έδωσε στην ΕΔΕΚ και την Πάφο).
Και αυτό, σε ό,τι αφορά τη Λάρνακα, παρά την ύπαρξη ενδιαφέροντος και εξαγγελία υποψηφιότητας από τον ΕΔΕΚίτη αντιδήμαρχο, Πέτρο Χριστοδούλου. Την περασμένη Παρασκευή, ως γνωστό, το ΔΗΚΟ έλαβε μέσα από την εσωκομματική εκλογική του διαδικασία, την απόφαση όπως διεκδικήσει τον δήμο Λάρνακας με υποψήφιο τον Αντρέα Πέτρου, ενώ και ο χαμένος της εσωκομματικής διαδικασίας Αλέξης Μιχαηλίδης, ανακοίνωσε πως παραμένει επίσης στην κούρσα των δημοτικών εκλογών, απολαμβάνοντας τη στήριξη του ΔΗΣΥ.
Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά την Αθηένου, παρά την απόφαση της Γραμματείας του ΔΗΚΟ για στήριξη της υποψηφιότητας του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Χρύσου Τουλουπή, η τοπική επιτροπή του ΔΗΚΟ αποφάσισε την διεκδίκηση του δήμου με το στέλεχος του κόμματος, Κυριάκο Καρεκλά.  Γεγονός το οποίο προκαλεί δυσφορία στην ΕΔΕΚ, η οποία φέρεται να συντηρεί ως διαπραγματευτικό χαρτί τη στάση της για τη δημαρχία της Λάρνακας, ενώ διόλου τυχαία δεν ήταν και η μη ανακοίνωση απόφασης για το δήμο Λευκωσίας, όπου όλες οι πληροφορίες ήθελαν την ΕΔΕΚ να υποστηρίζει τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.
 
Οι αποφάσεις της Κ.Ε.
Βάσει των χθεσινών αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, οι Σοσιαλιστές υποστηρίζουν τους εξής πιο κάτω υποψήφιους δημάρχους:
 
Επαρχία Λευκωσίας:
Λακατάμια: Γιάννης Πιερίδης
Στρόβολος: Χρίστος Τσίγκης
Αγλαντζιά: Κώστας Κόρτας
Άγιος Δομέτιος: Γιώργος Θεοφίλου
Λατσιά: Κυριάκος Παρπούνας
 
Επαρχία Λεμεσού:
Λεμεσός: Ανδρέας Χρίστου
Πολεμίδια: Νίκος Αναστασίου
Μέσα Γειτονιά: Δώρος Αντωνίου
 Άγιος Αθανάσιος: Μαρίνος Κυριάκου
Γερμασόγεια: Κυριάκος Ξυδιάς
Ύψωνας: Σωτήρης Στυλιανού
 
Επαρχία Πάφου:
Πάφος: Άκης Χρυσόμηλος
Πέγεια: Μαρίνος Λάμπρου
 
Κατεχόμενοι Δήμοι:
Κερύνεια: Ρίτα Ελισσαίου Κωμοδίκη
Καραβάς: Νίκος Χατζηστεφάνου
Λάπηθος: Νεοπτόλεμος Κότσαπας
Κυθρέα: Ανδρέας Αριστέίδου
 
Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων που το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ, σε συνεδρία του στις 29 Σεπτεμβρίου, είχε αποφασίσει να προτείνει προς επικύρωση στην Κεντρική Επιτροπή, περιλαμβάνονταν και τα ονόματα του Αδάμου Καϊκκη στη Σωτήρα, καθώς και του Μάριου Αρμένη στα Λιβάδια.  Ωστόσο, ούτε τα ονόματα αυτά βρίσκονται στον κατάλογο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ, από το οποίο απουσιάζει επίσης αυτό του Χρυσού Τουλουπή.

Δειτε Επισης

Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί