Σάββατο 17 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Έτοιμη να παραχωρήσει έδαφος των Βάσεων για τη λύση η Βρετανία

  13/10/2016 16:14
Έτοιμη να παραχωρήσει έδαφος των Βάσεων για τη λύση η Βρετανία

Έτοιμη να παραχωρήσει έδαφος των Βάσεων για τη λύση η Βρετανία

  13/10/2016 16:14
Αισιόδοξος για την πορεία λύσης του Κυπριακού εμφανίστηκε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον κατά την εμφάνισή του ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων την Πέμπτη, όπου ρωτήθηκε από βουλευτές για μια σειρά θεμάτων. Ανέφερε, επίσης, μεταξύ άλλων ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να παραχωρήσει κάποια από τα εδάφη των |Βάσεων για να βοηθήσει στη διαδικασία της λύσης.

 
Η τελευταία ερώτηση προς τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών έγινε από τον Συντηρητικό βουλευτή Άντριου Ρόσιντελ, ο οποίος κάλεσε τον κ. Τζόνσον να εργαστεί με τους Κυπρίους  για μία δίκαιη και φιλική λύση, διατηρώντας παράλληλα τη βρετανική κυριαρχία επί των περιοχών των βάσεων.
 
«Βρισκόμαστε δυνητικά στα πρόθυρα κάποιας σπουδαίας προόδου στην Κύπρο και συγχαίρω αμφότερους τους ηγέτες, τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Ακιντζί, με τους οποίους συναντήθηκα στη Νέα Υόρκη, όπως και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κασουλίδη», απάντησε ο κ. Τζόνσον.
 
«Οι Τούρκοι παίζουν το ρόλο τους, οι Έλληνες παίζουν το ρόλο τους, εμείς προφανώς επίσης έχουμε έναν ρόλο να παίξουμε. Το έδαφος των βάσεων μας είναι τεράστιο στην Κύπρο. Είμαστε πρόθυμοι να εκχωρήσουμε κάποιο από αυτό το έδαφος που δε χρειαζόμαστε για να βοηθήσουμε να προχωρήσει η διαδικασία και αυτό είναι καλό. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε απολογισμό στην Κύπρο, πραγματικά είναι νωρίς», συνέχισε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών.
 
Ο Μπόρις Τζόνσον κατέληξε: «Η Κύπρος είναι ένα από τα λίγα παραδείγματα στον κόσμο όπου δύο ηγέτες είναι πρόθυμοι να επιδείξουν ηγετική στάση. Αυτοί οι δύο προσπαθούν να κάνουν διαφορά για την ειρήνη και είναι διατεθειμένοι να πάρουν ρίσκο με τα εκλογικά σώματα από πίσω τους, αντί να υπακούν μόνο στη στενή κομματική πολιτική της ομάδας που τους έφερε στην εξουσία. Πραγματικά επιδιώκουν την ειρήνη και νομίζω ότι κάνουν κάτι σπουδαίο».


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας