«Εγινάξιωσες σαν κακομαθημένη μαθήτρια και δεν πήγες Μουσταφά»

Με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο, όπως εξάλλου συνηθίζει, σχολίασε την άρνηση του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακκιντζί να παρευρεθεί στο δείπνο της Γερμανικής πρεσβείας.
Σε ανάρτηση  του στο facebook  ανάμεσα σε άλλα ο κ. Θεμιστοκλέους έγραψε: ακόμα να λυθεί το κυπριακό, χωρίς ακόμα να κάμεις πράξη τις ελπίδες που σε όλους, πλην εμού, έδωσες, θέλεις και απαιτείς την αυτήν αντιμετώπιση από τους ξένους με τον ΠτΔ και σαν κακομαθημένη μαθήτρια «εγινάξιωσες» και δεν πήγες στο δείπνο της γερμανικής πρεσβείας.
 
Ολόκληρο το ποστ του κ Θεμιστοκλέους:
«Μουσταφά χαίρε!
Η αντίδραση σου για τα επεισόδια που προκάλεσαν κάποιοι έλληνες μαθητές εις βάρος κάποιων τούρκων ήταν καθ’ όλα δικαιολογημένη, πολύ σωστά ζητάς την εξιχνίαση του εγκλήματος αυτού και δικαίως ζητάς την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Όμως Μουσταφά, ντρέπομαι δηλαδή που στο λέω, αλλά δεν θα έπρεπε να επιδείξεις τουλάχιστον την ίδια ευαισθησία για τους δολοφόνους του Ισαάκ και Σολωμού, που στο κάτω – κάτω ήσαν και ενήλικες και ξέρεις και ποιοι είναι, μια και είναι και φίλοι σου;
Οι δολοφόνοι αυτοί Μουσταφά είναι στην πλευρά τη δική σου, τους ξέρεις και τους ξέρεις καλά και διερωτώμαι τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να τους συλλάβεις και να τους οδηγήσεις ενώπιον της οσμανικής δικαιοσύνης σου για να τιμωρηθούν.
Ύστερα Μουσταφά, εμίλησες για τους μαθητές μας και την ΕΟΚΑ. Μα η ΕΟΚΑ Μουσταφά έκανε έναν αγώνα στον οποίον η συμμετοχή των τούρκων ήταν μόνο εναντίον του, μόνο για την αποτυχία του, ήταν με την πλευρά των εγγλέζων και όταν ο αγώνας έληξε οι τούρκοι ήσαν και οι πολλαπλώς κερδισμένοι. Τώρα έχεις και παράπονα;
Και τέλος Μουσταφά χωρίς ακόμα να λυθεί το κυπριακό, χωρίς ακόμα να κάμεις πράξη τις ελπίδες που σε όλους, πλην εμού, έδωσες, θέλεις και απαιτείς την αυτήν αντιμετώπιση από τους ξένους με τον ΠτΔ και σαν κακομαθημένη μαθήτρια «εγινάξιωσες» και δεν πήγες στο δείπνο της γερμανικής πρεσβείας.
Λοιπόν Μουσταφά.
Εσύ λύσε το κυπριακό, με μια λύση σωστή και βιώσιμη και εμείς αμέσως μετά θα προχωρήσουμε σε εθνικό «σουνέτι», θα υποβάλουμε τους μαθητές μας σε «εθνικό ευνουχισμό» και άπαντες θα υποβληθούμε σε εθνική και ιστορική λοβοτομή.
Υ.Γ
Ξέχασα Μουσταφά να σου πω, ότι από του χρόνου τα βιβλία που θα δίνουμε και θα διδάσκουμε στους μαθητές μας, καθώς και τα μνημεία που θα επισκέπτονται θα τίθενται υπό την έγκριση και την αίρεση σου.
Καληνύχτα Μουσταφά».
 
 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ