Οι μάχες των Δημοτικών στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου

 Η μάχη που αναμένεται να δώσουν Ανδρέας Χρίστου και Νίκος Νικολαΐδης στη Λεμεσό είναι αυτή που ξεχωρίζει ενόψει δημοτικών εκλογών, βάσει του μέχρι στιγμής διαμορφωθέντος σκηνικού στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.
Ο Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος έπειτα από μια μακρά περίοδο αμφιταλάντευσης εξήγγειλε χθες την υποψηφιότητά του, θα τύχει της στήριξης του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, ενώ ως γνωστό την υποψηφιότητα του Νίκου Νικολαΐδη στηρίζει ο ΔΗΣΥ. Μια στήριξη βεβαίως, η οποία υφίσταται αφόρητες πιέσεις ένεκα της διαφαινόμενης, αλλά και από κάποιους εκφρασθείσα, άρνησης στελεχών του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό να εργαστούν για την υποψηφιότητα του τέως βουλευτή της ΕΔΕΚ, ως απόρροια της δυσφορίας τους για το γεγονός πως δεν επιλέχθηκε ως υποψήφιος του ΔΗΣΥ κάποιος εκ των πέντε κομματικών που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον.   
 
Στη Λάρνακα, η μάχη για τον δημαρχιακό θώκο φαίνεται ότι θα δοθεί ανάμεσα στους Αλέξη Μιχαηλίδη από την μια και τον Ανδρέα Βύρα από την άλλη. Ο πρώτος, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη του ΔΗΣΥ, αναμένει της ίδιας αντιμετώπισης να τύχει η υποψηφιότητα του από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ. Ενώ ο Ανδρέας Βύρας, κατέρχεται στην κούρσα των δημοτικών εκλογών έχοντας τη στήριξη του ΑΚΕΛ.
 
Στην Πάφο, η μάχη φαίνεται ότι θα δοθεί ανάμεσα στον Φαίδωνα Φαίδωνος που υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, καθώς και τον υποψήφιο που θα υποστηρίξουν το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ και κατά πάσα πιθανότητα το ΑΚΕΛ. Ο εκλεκτός των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο προερχόμενος από την ΕΔΕΚ, Άκης Χρυσόμηλος.
 
Τέλος στη Λευκωσία, τις δικές του πιθανότητες φαίνεται πως θα διεκδικήσει ο πανεπιστημιακός Πανίκος Σταυρινίδης, ο οποίος με τη στήριξη του ΑΚΕΛ θα αναμετρηθεί με τον υποστηριζόμενο από ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.        
 
 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον