Ικανοποιημένος ο Αναστασιάδης – «Ξεγελασμένος» ο Ακιντζί

Λίγα λεπτά μετά το τέλος της τριμερούς συνάντησης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με μήνυμα στο twitter σχολίασε τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Απόλυτη ικανοποίηση εξέφρασε μετά την τριμερή της Νέας Υόρκης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι δεν τέθηκαν χρονοδιαγράμματα ούτε και ζήτημα επιδιαιτησίας και ότι η διαδικασία είναι κυπριακής ιδιοκτησίας.

Η συνάντηση με τον ΓΓ, είπε ο Πρόεδρος, έδωσε την ευκαιρία να παρουσιαστεί η μέχρι σήμερα πρόοδος αλλά και οι υφιστάμενες διαφορές, να αναδειχθούν όχι μόνο σημαντικές συγκλίσεις αλλά και αποκλίσεις που υπάρχουν σε σημαντικά κεφάλαια.

Αυτό που έχει συμφωνηθεί, συνέχισε, είναι ότι  με την επάνοδο στην Κύπρο, οι δύο ηγέτες θα εμπλακούμε σε μία εντατική προσπάθεια,  ποροκειμένουν να επιτύχουμε το συντομότερο δυνατόν, και αν είναι δυνατόν εντός του 2016, αν και είναι φιλόδοξο,  σύγκλιση που θα οδηγήσει σε ένα σύγχρονομ ευρωπαϊκό κράτος, λειτουργικό και βιώσιμο που θα επανενώνει χώρα και θεσμούς και θα δημιουργεί προοπτικές για μια ευημερούσα πατρίδα, μακρυά από τα οποία προβλήματα αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν.

Ο ΠτΔ σημείωσε πως δεν τέθηκαν χρονοδιαγράμματα, ούτε και βεβαίως οποιαδήποτε μορφή που να εγκαταλείπει την αρχή ότι είναι μία κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία, χωρίς επιδιαιτησίες και τεχνητά χρονοδιαγράμματα.

Επανέλαβε ότι είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε ακούραστα, προκειμένου να επιτύχουμε μια λύση που να καλύπτει τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων, μια λύση βιώσιμη και διαρκής, που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων  των Κυπρίων και δεν θα απαιτεί τις όποιες εξαρτήσεις από τρίτους.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν αφού δήλωσε ενθουσιασμένος και χαιρέτισε τη πρόοδο που επιτεύχθηκε στις συνομιλίες και κάλεσε τους δύο ηγέτες να συνεχίσουν με θάρρος για λύση εντός του 2016.

Όπως μεταδίδεται από τη Νέα Υόρκη εμφανής ήταν ο εκνευρισμός του Μουσταφά Ακιντζί μετά τη συνάντηση καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ανέμενε πως θα καθοριζόταν ξεκάθαρος οδικός χάρτης. Όπως μάλιστα μετέδωσε πριν από λίγο ο απεσταλμένος του Alpha o Μουσταφά Ακιντζί μετά τη συνάντηση φέρεται να κατευθύνθηκε προς τον κ. Έιντε προς τον οποίο είπε: «Με ξεγέλασαν…»


  

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ