Εκνευρισμός σε ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ για χαλάστρες από ΔΗΣΥ

  Πυρά από παντού δέχεται ο ΔΗΣΥ και δη ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, με φόντο τις προχθεσινές αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου ενόψει δημοτικών εκλογών.
Πέραν από τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί εσωκομματικά, κυρίως σε ό,τι αφορά την απόφαση για τον Δήμο Λεμεσού, ο ΔΗΣΥ γίνεται αποδέκτης πυρών και από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Μετά την ΕΔΕΚ και τον Μαρίνο Σιζόπουλο, σήμερα ήταν η σειρά του ΑΚΕΛ να στήσει στον τοίχο τον ΔΗΣΥ, κατηγορώντας τον πως οι αποφάσεις που έχει λάβει για διάφορους υποψήφιους οι οποίοι ανήκουν σε άλλα κόμματα, αποσκοπούν όχι στην προώθηση και στήριξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά στην ικανοποίηση πρόσκαιρων και στενών κομματικών συμφερόντων. Έντονη δυσφορία για τις αποφάσεις του ΔΗΣΥ, και συγκεκριμένα για την παροχή στήριξης σε υποψήφιους που προέρχονται από τον χώρο του προτού το ίδιο αποφασίσει(κλασικό παράδειγμα ο Αλέξης Μιχαηλίδης στη Λάρνακα), επικρατεί και στο ΔΗΚΟ.
Σε ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, θεωρούν λίγο-πολύ ως «προβοκατόρικες» κάποιες από τις επιλογές του ΔΗΣΥ, αφού, όπως εκτιμούν, με αυτές βάζει τρικλοποδιές στην προσπάθεια για μεταξύ τους συνεργασία.   
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, αφού υπέδειξε πως το κάθε κόμμα έχει τις διαδικασίες του για τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων του, οι οποίες είναι απολύτως σεβαστό ανεξαρτήτως της άποψης που μπορεί να έχει ο καθένας γι’ αυτές, σημείωσε πως οι πολίτες, που έχουν τον αποφασιστικό λόγο και ρόλο με την ψήφο τους, βλέπουν και κρίνουν τόσο τις κομματικές διαδικασίες όσο και τις συμπεριφορές. Για να τονίσει: «Έχουμε την άποψη ότι οι πολίτες δεν νιώθουν ευτυχείς με τον τρόπο που ο ΔΗΣΥ αντιμετωπίζει τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αποφάσεις που έχει λάβει για διάφορους υποψήφιους, οι οποίοι ανήκουν σε άλλα κόμματα, είναι φανερό ότι αποσκοπούν όχι στην προώθηση και στήριξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά στην ικανοποίηση πρόσκαιρων και στενών κομματικών συμφερόντων. Το ΑΚΕΛ θα παραμείνει συνεπής στη θέση ότι τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων του έχει η τοπική κοινωνία. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να λειτουργεί με σεβασμό προς τα άλλα κόμματα». 
 
Βύρα… τις άγκυρες στη Λάρνακα
Στο μεταξύ, με τον Ανδρέα Βύρα όπως αναμενόταν θα διεκδικήσει το ΑΚΕΛ τον Δήμο Λάρνακας. Το όνομα του κ. Βύρα οριστικοποιήθηκε μετά και από την Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της Λάρνακας την περασμένη Τρίτη, όπου κλείδωσαν επίσης οι υποψηφιότητες των Δημήτρη Ξιούρουπα στην Αραδίππου και Κύπρου Ανδρονίκου στη Δρομολαξιά.
 
ΔΗΣΥ καλεί Σιζόπουλο
Εξάλλου, απάντηση στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση του ΔΗΣΥ να στηρίξει τον Νίκο Νικολαϊδη στη Λεμεσό σαν παρέμβαση στα εσωκομματικά του Κινήματος, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου. «Μας προκαλεί έκπληξη η διαμαρτυρία και καταγγελία του προέδρου της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνου Σιζόπουλου ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του κ. Νίκου Νικολαΐδη στη Λεμεσό παρεμβαίνει στα εσωτερικά της ΕΔΕΚ», ανέφερε ο κ. Προδρόμου. «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός πήρε απόφαση να υποστηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του κ. Νικολαΐδη, ο οποίος εκδήλωσε ενδιαφέρον για να τύχει υποστήριξης από το κόμμα μας (όπως, αντιλαμβανόμαστε, και από άλλα κόμματα). Πώς πρόκειται άραγε για «εσωτερικά της ΕΔΕΚ»; Μάλλον είναι ο κ. Σιζόπουλος που παρεμβαίνει στις εσωτερικές διαδικασίες και τις αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης. Εάν ο κ. Σιζόπουλος βλέπει έτσι τα πράγματα τότε μπορεί θαυμάσια να υποστηρίξει μαζί με την ΕΔΕΚ την υποψηφιότητα του κ. Νικολαΐδη, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εκλογής του», σημείωσε με νόημα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.
 
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ