Βάζει δύσκολα στο ΔΗΚΟ για τη Λάρνακα ο ΔΗΣΥ

  Σφρόδρα ενοχλημένος με τον ΔΗΣΥ και συγκεκριμένα με την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος να υποστηρίξει για τη δημαρχία της Λάρνακας τον ΔΗΚΟϊκό Αλέξη Μιχαηλίδη, εμφανίζεται ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νίκος Κλεάνθους.   
Ο κ. Κλεάνθους, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της Λάρνακας και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές(σ.σ. ήταν υποψήφιος και το 2011), χαρακτηρίζει την επιλογή του Αλέξη Μιχαηλίδη από την ηγεσία του ΔΗΣΥ για τη δημαρχία της Λάρνακας πριν από τη λήψη απόφασης από το ΔΗΚΟ, ως ένα μεγάλο πολιτικό αυτογκόλ. Σε ανάρτησή του στο Facebook, o κ. Κλεάνθους έγραψε τα εξής: «Η πολιτική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο και απρόσμενη και εχθρική πρόκληση προς την ηγεσία του ΔΗΚΟ, στην οποίαν άλλα έλεγαν και άλλα διαβεβαίωναν. Ίσως και στους οπαδούς του ΔΗΣΥ να μην αρέσει αυτή η συμπεριφορά και η ποδηγέτηση τους. Ένα είναι βέβαιο, ότι το ΔΗΚΟ θα συσπειρωθεί και θα αντιδράσει, όπως αντέδρασαν και οι οπαδοί του ΔΗΣΥ στο παιγνίδι της ηγεσίας του που πήγε να παιχτεί εις βάρος της βουλευτού Αννίτας Δημητρίου και ο κόσμος του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα αντέδρασε και την εξέλεξε πανηγυρικά».
 
Οι επιλογές του ΔΗΚΟ
Πάντως, η απόφαση του ΔΗΣΥ να στηρίξει τον Αλέξη Μιχαηλίδη στη Λάρνακα, βάζει ακόμα πιο δύσκολα στην ηγεσία του ΔΗΚΟ όσον αφορά την επιλογή που η ίδια θα κάνει ή θα επιθυμούσε να κάνει στη Λάρνακα. Και αυτό, αφού ήδη ένα κομματικό στέλεχος τυγχάνει της στήριξης ενός μεγάλου κόμματος-αποκτώντας εκ των πραγμάτων καλή δυναμική-, ενώ την ίδια ώρα το ενδιαφέρον και ενός άλλου στελέχους, του Νίκου Κλεάνθους, δείχνει να παραμένει αμείωτο. Σε όλα αυτά, προστίθεται και η προσπάθεια του ΔΗΚΟ για σύμπηξη συνεργασιών με άλλα κόμματα, π.χ. ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ,  στελέχη των οποίων ωστόσο-και η ηγεσία στην περίπτωση του ΑΚΕΛ- θέλουν τον Δήμο Λάρνακας δικό τους. Ήδη, από πλευράς ΑΚΕΛ τρέχει εδώ και καιρό την υποψηφιότητά του ο Ανδρέας Βύρας, ενώ από πλευράς ΕΔΕΚ έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον του αντιδημάρχου και αυτή τη στιγμή δημαρχεύοντος της πόλης, Πέτρου Χριστοδούλου.
Πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, θέλουν την ηγεσία του ΔΗΚΟ να στηρίζει τελικά και αυτή την υποψηφιότητα Αλέξη Μιχαηλίδη, παρά τη δυσφορία που αισθάνεται για το γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ έσπευσε να δημιουργήσει τετελεσμένα στηρίζοντας πρώτος τον ΔΗΚΟϊκό υποψήφιο.  
 

Δειτε Επισης

Με σπόντες για αποπροσανατολισμό απαντά η Κυβέρνηση για τα περί επιδόματος εξωτερικού του ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ζητά να μάθει ποιοι κρατικοί αξιωματούχοι λαμβάνουν και σύνταξη η Χαραλαμπίδου
Σκότλαντ: Οι χώρες της Κοινοπολιτείας να ηγηθούν την προσπάθεια για προστασία των Ωκεανών
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Α. Δημητρίου: Τα δύσκολα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΤΑ ξεκινούν από τις 9 του Ιούνη και μετά
Λουκαΐδης στην ΚΣΣΕ-«Συνενοχή η σιωπή για όσα διαπράττονται στη Γάζα»
Χ. Ερωτοκρίτου: Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο τη Μ. Αντολή