Τελειώνουν και επίσημα τον Νικολαΐδη στην ΕΔΕΚ

  Παρελθόν και με επίσημη βούλα αναμένεται να αποτελέσει για την ΕΔΕΚ ο πρώην βουλευτής του Κινήματος Νίκος Νικολαΐδης, ως αποτέλεσμα των ενεργειών του ενόψει δημοτικών εκλογών.
Όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, o κ. Νικολαΐδης παραπέμπεται για αντικομματική συμπεριφορά σε συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου που θα συνέλθει την μεθεπόμενη Πέμπτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και όπως εκτιμάται, το Πολιτικό Γραφείο δεν αποκλείεται να προχωρήσει μέχρι και σε διαγραφή του πρώην βουλευτή του Κινήματος από το κόμμα, θεωρώντας πως οι πράξεις και οι ενέργειες του κινούνται εκτός του πλαισίου που υπαγορεύουν οι κομματικές διαδικασίες.
Αξίζει να σημειωθεί πως την ενόχλησή του για την χθεσινή απόφαση του ΔΗΣΥ να στηρίξει την υποψηφιότητα Νίκου Νικολαΐδη, δεν απέκρυψε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Ο κ. Σιζόπουλος, ερωτηθείς κατά πόσο η απόφαση του ΔΗΣΥ να στηρίξει την υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ συνιστά παρέμβαση στα εσωκομματικά του Κινήματος απάντησε καταφατικά, υποδεικνύοντας πως θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί.
Επισημαίνεται πως κατά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου της μεθεπόμενης Πέμπτης, αναμένεται να επικυρωθούν κατά Δήμο και οι όποιες συνεργασίες της ΕΔΕΚ με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου ή και με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Μέχρι τότε, προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί οι επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη με τα κόμματα με τα οποία συνομιλεί η ΕΔΕΚ προς την κατεύθυνση σύναψης συνεργασιών.    
 
Οι δηλώσεις Σιζόπουλου
«Ο Νίκος Νικολαΐδης παραβιάζει τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος, δήλωσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τη χθεσινή απόφαση του ΔΗΣΥ για υποστήριξη της υποψηφιότητας Νικολαΐδη για τη δημαρχία Λεμεσού ως μια μορφή παρέμβασης στα εσωτερικά της ΕΔΕΚ, η οποία θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Ο κ. Σιζόπουλος απέφυγε να πει τι μέλλει γενέσθαι με το Νίκο Νικολαΐδη, παραπέμποντας στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος την μεθεπόμενη Πέμπτη, οπόταν θα ληφθούν ενδεχομένως οι τελικές αποφάσεις για τις συνεργασίες στις δημοτικές εκλογές, τη στήριξη συγκεκριμένων υποψηφίων, «αλλά και τι μέλλει γενέσθαι για τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, τα οποία ουσιαστικά έχουν παραβιάσει τις αποφάσεις του Κινήματος και έχουν λειτουργήσει κατά τρόπον αντικομματικό», όπως ανέφερε.
Ο κ. Σιζόπουλος υπενθύμισε την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ με την οποία κάλεσε όλα τα μέλη και στελέχη του κόμματος να αποφύγουν ανακοίνωση υποψηφιότητας για να δοθεί η δυνατότητα στο κόμμα να διερευνήσει τις δυνατότητες για τη δημιουργία ευρύτερων συνεργασιών για την εκλογή Δημάρχων. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία διερεύνησης αυτών των δυνατοτήτων και ως εκ τούτου από την πλευρά του κόμματος δεν θα θέλαμε να προβούμε σε οποιαδήποτε δήλωση ή και σχολιασμό επιλογών που έχουν γίνει από πλευράς στελεχών του κόμματος ή και άλλων κομμάτων», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν συνεπώς ο κ. Νικολαΐδης με την εξαγγελία της υποψηφιότητας έχει παραβιάσει τις αποφάσεις του κόμματος, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε «λέγοντας ότι ο κ. Νικολαΐδης παραβιάζει την συγκεκριμένη απόφαση, όπως ενδεχομένως και άλλα στελέχη του κόμματος». «Γι’ αυτό και το Π.Γ. στην τελευταία συνεδρία κάλεσε όλα αυτά τα στελέχη να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους και να αναμένουν την τελική κατάληξη της ΕΔΕΚ, εάν θα γίνουν συνεργασίες, ποιες συνεργασίες θα γίνουν και σε ποιους Δήμους».
Απαντώντας σε ερώτηση για τις προϋποθέσεις που θέτει η ΕΔΕΚ για λήψη των αποφάσεων, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως αυτές αφορούν «κυρίως διερεύνηση της δυνατότητας για συνεργασία κυρίως με τα κόμματα που κινούμαστε περίπου στον ίδιο χώρο, χωρίς να αποκλείουμε και συνεργασίες με ανεξάρτητους υποψηφίους, αλλά και ενδεχομένως και με τα μεγαλύτερα κόμματα να υποστηρίξουμε κάποιους κοινούς υποψήφιους δημάρχους». «Αντιλαμβάνεστε όμως ότι εάν από την πλευρά κάποιων κομμάτων δεν υπάρχει ο σεβασμός απέναντι στα υπόλοιπα κόμματα και στις αποφάσεις και τις διαδικασίες τους, αυτό δημιουργεί κάποια προβλήματα διερεύνησης δυνατότητας συνεργασίας ή και ενδεχόμενο συνεργασίας», πρόσθεσε.
Σε ερώτηση αν η χθεσινή απόφαση του ΔΗΣΥ αποτελεί παρέμβαση στα εσωτερικά της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως δεν το αποκλείει και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι είναι μια μορφή παρέμβασης και κατά την άποψή μου ίσως θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί από τη πλευρά του ΔΗΣΥ». Ερωτηθείς τέλος για το ενδεχόμενο διαγραφών, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως το θέμα αυτό διέπεται από «το νέο καταστατικό του κόμματος που διαθέτει συγκεκριμένο τρόπο που κινεί τις διαδικασίες επιβολής οποιωνδήποτε πειθαρχικών κυρώσεων σε βάρος μελών και στελεχών».

 
 

Δειτε Επισης

Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
BINTEO: Τι έδειχνε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube πριν από 19 χρόνια
Στρατηγικές προστασίας των παιδιών στην ΕΕ προτείνει στα κράτη μέλη η Κομισιόν
Μπορέλ: Το Ισραήλ να διασφαλίσει προστασία εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Δήμαρχος στη Γαλλία απαγορεύει την κυκλοφορία ασυνόδευτων ανήλικων κάτω των 13 ετών