Μένεα κατά της ηγεσίας του ΔΗΣΥ πνέουν οι πέντε κομματικοί της Λεμεσού

 Μένεα κατά της ηγεσίας του ΔΗΣΥ πνέουν τα πέντε μέλη του κόμματος που ενδιαφέρθηκαν για τη δημαρχία της Λεμεσού και κανένας από αυτούς δεν έλαβε ωστόσο τη στήριξη της παράταξης.
Σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι  Ανδρέας Μιχαηλίδης, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Σάββας Στούππας, Τώνης Αντωνίου και Φειδίας Νικολάου, κάνουν λόγο για προειλημμένη απόφαση του προέδρου και της ηγεσίας του κόμματος να στηριχθεί η υποψηφιότητα Νίκου Νικολαΐδη, χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή διαδικασία επιλογής των υποψηφίων δημάρχων σαν παρωδία.  
 
Αναλυτικά η κοινή δήλωση των πέντε:
 
1. Από την ημέρα που καταθέσαμε το ενδιαφέρον μας για να είμαστε υποψήφιοι δήμαρχοι που θα υποστηρίζονταν από την παράταξη μέχρι και χθες ουδέποτε καλεστήκαμε σε οποιανδήποτε συνάντηση ή διαβούλευση. Καλεστήκαμε χθες σε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μιάμιση ώρα πριν την συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου.   
 
2. Στη συνάντηση αυτή και οι 5 υποψήφιοι κακίσαμε ο ένας μετά τον άλλον την όλη διαδικασία την οποίαν θεωρήσαμε και θεωρούμε άκρως  προσβλητική, εξηγήσαμε ποια θα ήταν η ορθή και κυρίως αναλύσαμε εν’ εκτάσει γιατί θα ήταν πολιτικό λάθος η επιλογή Νικολαΐδη.  
 
3. Ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ, μας εισηγήθηκε να παραμείνουμε οι 5 και να αποφασίσουμε μεταξύ μας ποιος θα είναι ο ένας που θα υποστηριζόταν από την παράταξή μας για τη δημαρχία της Λεμεσού.   
 
4. Μετά από την εξέλιξη αυτή και σε σύντομη διαβούλευση καταλήξαμε μέσα σε κλίμα ομοψυχίας ποιος θα ήταν ο ένας όπου με την ομόθυμη στήριξη και υποστήριξη των υπολοίπων 4 θα δίναμε μαζί τη μεγάλη μάχη για τη δημαρχία της Λεμεσού.  
 
5. Στο Πολιτικό Γραφείο είπαμε τη θέση μας απέναντι στην εισήγηση του Προέδρου του κόμματος, είπαμε ότι πράγματι καταλήξαμε στον έναν χωρίς να τον κατονομάσουμε και δυστυχώς ο κύριος Αβέρωφ έκρινε ως ορθότερο  ότι ο ένας που καταλήξαμε τελικά θα κρινόταν μαζί με τον κ. Νικολαΐδη.  
 
6. Κοινή θέση όλων μας ήταν ότι επρόκειτο περί προειλημμένης απόφασης του προέδρου και της ηγεσίας και η χθεσινή διαδικασία ήταν μια παρωδία.  
 
 Υπεραμύνεται ο Προδρόμου
Της απόφασης του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ να στηρίξει την υποψηφιότητα Νίκου Νικολαΐδη στη Λεμεσό, αλλά και ευρύτερα των επιλογών που έγιναν,  υπεραμύνθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πρόδρομος Προδρόμου.
Ο κ. Προδρόμου, υπέδειξε πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και μοναδικό, καθώς, όπως επισήμανε, ανάλογες αποφάσεις στήριξης ανεξάρτητων υποψηφίων ενώ υπήρχε ενδιαφέρον και από κομματικά στελέχη, λήφθηκαν και σε άλλους Δήμους. Παράλληλα, σημείωσε πως οι δημοτικές εκλογές δεν αποτελούν ευκαιρία για κομματική αντιπαράθεση, ούτε για ανάδειξη μόνο κομματικών στελεχών.
Αναφερόμενος στον τρόπο λήψης των αποφάσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ ανέφερε πως του Πολιτικού Γραφείου προηγήθηκε μια διαδικασία κατά την οποία δεκάδες ενδιαφερομένων για να ήταν υποψήφιοι Δήμαρχοι συναντήθηκαν με το Εκτελεστικό Γραφείο, ενώ στη συνέχεια το Πολιτικό Γραφείο πήρε τις τελικές αποφάσεις με γνώμονα ότι στις δημοτικές εκλογές τον πρώτο και κύριο λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες. «Το κριτήριο μας ήταν να προτείνουμε υποψηφιότητες που μπορούν να ικανοποιήσουν τα κριτήρια και τις ιδιαίτερες συνθήκες στις διάφορες τοπικές κοινωνίες», υπογράμμισε.
Ο κ. Προδρόμου είπε πως στις αποφάσεις του ΔΗΣΥ για υποψήφιους δημάρχους συμπεριλαμβάνονται κομματικά στελέχη, ανεξάρτητες υποψηφιότητες αλλά και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προέρχονται από άλλους κομματικούς χώρους και παρατάξεις και που στηρίζονται και από άλλα κόμματα, όπως άτομα της αριστεράς, των σοσιαλιστών και του κεντρώου χώρου. Σημείωσε ακόμη την ιδιορρυθμία του Δήμου Παραλιμνίου όπου ο ΔΗΣΥ καλεί τους ψηφοφόρους να στηρίξουν μια από τις υποψηφιότητες του νυν δημάρχου Θεόδωρου Πυρίλλη και του στελέχους του κόμματος Γιώργου Νικολέττου. Όπως είπε, οι Δημοτικές Εκλογές δεν είναι η ευκαιρία για κομματική αντιπαράθεση, ούτε για κομματικά στελέχη μόνον.
Ερωτηθείς για την περίπτωση της Λεμεσού, ο κ. Προδρόμου είπε πως από τη συνεδρία του Π.Γ. δεν αποχώρησε κανένας, και σημείωσε πως η απόφαση για στήριξη του Νίκου Νικολαΐδη της ΕΔΕΚ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, καθώς ανάλογη απόφαση λήφθηκε και σε άλλους Δήμους όπως στη Λάρνακα. «Όπου κρίθηκε και ζυγίστηκαν τα δεδομένα ότι ο ΔΗΣΥ θα ήταν πιο χρήσιμος και περισσότερο συμβατός με τις τάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης να προκρίνει μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, το έπραξε», κατέληξε.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
63 υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις Ευρωβουλευτών-Αρχίζει η ετοιμασία του ψηφοδελτίου
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές