Υπόσχεση Καμμένου σε Συλλούρη για άνοιγμα όλων των αρχείων που αφορούν την εισβολή

Την αποστολή όλων των αρχείων που αφορούν την κυπριακή τραγωδία και βρίσκονται σήμερα σε διάφορα αρχεία στην Ελλάδα υποσχέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος, υποδεχόμενος σήμερα το πρωί τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης στην Αθήνα.
 
Κατά την άφιξή του στην ελληνική πρωτεύουσα, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη, ο κ. Συλλούρης συναντήθηκε με τον κ. Καμμένο και συζήτησαν τις προσπάθειες να αναδειχθεί η αλήθεια, μεταξύ άλλων και για το θέμα των αγνοουμένων, με τον κ. Καμμένο να διαβεβαιώνει ότι αυτή είναι η εντολή και του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στο να διαβιβαστούν οι πληροφορίες που κατέχει το Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας προς το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, ενώ αντίστοιχη προσπάθεια θα γίνει και για τις πληροφορίες που διαθέτει η Βουλή των Ελλήνων, ώστε να διαβιβαστούν προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
 
Ο κ. Συλλούρης ευχαρίστησε τον κ. Καμμένο που έχει συμφωνήσει να δοθούν όλα τα αρχεία που υπάρχουν ευρύτερα στη διάθεσή του Υπουργείου Άμυνας της Ελλάδας και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς.
 
Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στη μακροχρόνια σχέση που έχε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων που, όπως είπε, έχει να κάνει με πολιτικούς αγώνες τόσο του κ. Συλλούρη, όσο και του ίδιου, προκειμένου να αναδειχθεί όλη η αλήθεια σε σχέση με το δράμα της Κύπρου, με την εισβολή, την κατοχή και το πραξικόπημα και το θέμα των αγνοουμένων.
 
Συνέχισε, λέγοντας ότι πέρα από τα επίσημα αρχεία που φαίνεται ότι έχουν δοθεί στη Βουλή των Ελλήνων, η απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης είναι να δοθούν οποιαδήποτε άλλα στοιχεία υπάρχουν στα Γενικά Επιτελεία και σε άλλα αρχεία, προκειμένου, όπως είπε, να μάθει ο Ελληνισμός την αλήθεια.
 
«Αν δεν ξέρουμε τι συνέβη στο παρελθόν, δεν μπορούμε να βαδίζουμε στο μέλλον» είπε ο κ. Καμμένος.
 
Πρόσθεσε ότι η δέσμευση είναι να δοθούν όλα τα στοιχεία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία, ανεξάρτητα τι περιέχουν μέσα.
 
Ανέφερε εξάλλου ότι προχωρά η προσπάθεια αποκατάστασης όλων εκείνων που πολέμησαν στην Κύπρο, τους μαχητές της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς, που έμειναν με το παράπονο ότι η πατρίδα δεν τους αναγνώρισε.
 
Ανέφερε ακόμη ότι στις 4 Οκτωβρίου θα γίνει υποδοχή για τα οστά των ηρώων από το Noratlas, με όλες τις πολεμικές τιμές.
Ο κ. Συλλούρης μετέβη ακολούθως στη Βουλή γα συνάντηση με τον ομόλογό του, Νίκο Βούτση.
  

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ