Εμπάργκο δηλώσεων κατά τις εντατικές αποφάσισαν Αναστασιάδης-Ακιντζί

Εμπάργκο δηλώσεων αρχής γενομένης από σήμερα και για τις εναπομείνασες πέντε συναντήσεις που θα έχουν μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, οπόταν και θα προβούν σε κοινή δήλωση, αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.
 
Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί είχαν σήμερα τη δεύτερη από τις επτά προγραμματίσθεισες μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου συναντήσεις τους, στο πλαίσιο του νέου κύκλου εντατικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Η σημερινή συνάντηση διήρκησε γύρω στις τέσσερις ώρες, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιστρέφοντας στον Προεδρικό, να αναφέρει απλώς πως το κλίμα στις διαπραγματεύσεις βελτιώνεται συνεχώς. Ανακοίνωσε ταυτόχρονα πως αποφασίστηκε να μην γίνονται δηλώσεις κατά τη διάρκεια των σημαντικών αυτών, όπως τις χαρακτήρισε, συναντήσεων, υποδεικνύοντας πως θα εκδοθεί κοινό δελτίο τύπου στις 14 Σεπτεμβρίου.
 
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόθεση για την όποια συσκότιση, αλλά είναι για να γίνει πιο αποτελεσματική η δουλειά σ` αυτή την σημαντική περίοδο».
 
Κλίμα και εμπιστευτικότητα 
Πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE αναφέρουν πως η απόφαση να μην γίνονται δηλώσεις κατά τη διάρκεια της παρούσας φάσης των εντατικών διαπραγματεύσεων λήφθηκε προκειμένου να αποφεύγονται εκατέρωθεν τοποθετήσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα και δεν συμβάλλουν με τρόπο εποικοδομητικό στην όλη προσπάθεια, αλλά και για να διασφαλισθεί η εμπιστευτικότητα των συζητηθέντων θεμάτων. Σημειώνεται πως μόλις χθες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουστάφα Ακιντζί επαναλάμβανε τη θέση της τουρκικής πλευράς για συνέχιση των τουρκικών εγγυήσεων και παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο μετά τη λύση, υποστηρίζοντας πως «η προσέγγιση του να μη μείνει ούτε ένας στρατιώτης και να τερματιστούν εξολοκλήρου οι εγγυήσεις δεν βοηθά την όλη διαδικασία». Ταυτόχρονα, ισχυριζόταν πως αν η ε/κ πλευρά δεν προβάλει ανέφικτα, κατά την έκφρασή του, αιτήματα, τότε μπορεί να υπάρξει κατάληξη σε ένα λογικό πλαίσιο(σ.σ. λύσης), ενώ προανήγγειλε την πραγματοποίηση πενταμερούς συνάντησης κατά την οποία, όπως ισχυρίστηκε, θα συζητηθεί διεξοδικά το θέμα των εγγυήσεων.  
 

 
 
 
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ