«Τέρμα στα ταμπού της μυστικής διπλωματίας»

Να τερματιστεί το ταμπού της συσκότισης και της μυστικής διπλωματίας στο Κυπριακό, ζητά ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκολας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει υποχρέωση να ενημερώσει το λαό τώρα για το συνταγματικό του μέλλον και όχι αφού θα έχει συμφωνήσει οδυνηρές υποχωρήσεις.
 
«Από τις 11 Φεβρουαρίου 2014, όταν υπογράφηκε για πρώτη φορά το κοινό ανακοινωθέν μεταξύ του κ. Αναστασιάδη και του κ. Έρογλου, δηλαδή εδώ και 30 μήνες, δεν έχουν συζητηθεί τα κεφάλαια της ασφάλειας, του κατοχικού στρατού, της κατάργησης των εγγυήσεων, του εδαφικού», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ.
«Για ποια ταμπού άρα μιλούν κάποιοι;», διερωτήθηκε, «για τα ταμπού των Ελληνοκυπρίων»;
 
Γιατί μέχρι σήμερα, πρόσθεσε, «αυτά που συζητάμε είναι τις εξουσίες που θα δώσουμε ως κράτος και τις περιουσίες που θα δώσουμε των προσφύγων».
Έθεσε το ερώτημα: «τα ταμπού της Τουρκίας πότε θα τα συζητήσουμε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις; Μετά που θα ολοκληρωθεί ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων»;
«Είναι γι' αυτό που ο κ. Αναστασιάδης σε αντίθεση με τον κ. Ακιντζί, τον κατοχικό ηγέτη, επιλέγει να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κοινοβουλευτικά κόμματα πάντα μεταγενέστερα και μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων;», διερωτήθηκε.
 
Εμείς, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, «ζητούμε διαφάνεια και ενημέρωση του λαού». «Το ταμπού της συσκότισης και της μυστικής διπλωματίας πρέπει να τερματιστεί», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υποχρέωση, έχει καθήκον, να ενημερώσει το λαό για το συνταγματικό του μέλλον. Πρέπει να ενημερώσει το λαό. Τώρα. Όχι στο μέλλον. Όχι μετά που θα έχει ήδη συμφωνήσει οδυνηρές υποχωρήσεις».
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»