Στην Κύπρο ειδική ομάδα για τη δωρεά οργάνων του ΣΥΟΠ-Το απόγευμα η νεκροτομή

Στην Κύπρο έφτασε τα ξημερώματα, ειδική ομάδα, από την Ελλάδα, η οποία αναμένεται να αξιολογήσει τα όργανα του άτυχου 27χρονου ΣΥΟΠ, Παναγιώτη Γιαννιού, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από θανάσιμο τραυματισμό του, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης της Εθνικής Φρουράς. Στο μεταξύ, απαντήσεις για το θάνατό του, αναμένεται να δώσει η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, στη 1:00 τα ξημερώματα είχε φτάσει στην Κύπρο, με ειδική πτήση από την Ελλάδα, η ομάδα που θα αξιολογήσει τα όργανα του άτυχου 27χρονου, τα οποία θα δοθούν για μεταμοσχεύσεις, μετά την απόφαση της οικογένεια.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο νεφροί του Παναγιώτη θα παραμείνουν στην Κύπρο, για να δοθούν σε ασθενείς που το έχουν ανάγκη, ενώ όσον αφορά στο ήπαρ, την καρδία και τους πνεύμονες, θα μεταφερθούν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Λαϊκό και το Ωνάσειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δίνει ζωή με το θάνατό του ο 27χρονος ΣΥΟΠ-Λαμβάνουν καταθέσεις για την τραγωδία

Απαντήσεις από τη νεκροτομή

Στο μεταξύ, το απόγευμα του Σαββάτου και συγκεκριμένα στις 5:00, θα πραγματοποιηθεί από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του άτυχου Παναγιώτη.

Από τα ευρήματά της αναμένεται να δοθούν απαντήσεις, όσον αφορά στην αιτία θανάτου του άτυχου 27χρονου.

Ο άτυχος Παναγιώτης θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, την Κυριακή 3 Ιουλίου, στις 5:00 το απόγευμα. Η κηδεία του 27χρονου ΣΥΟΠ θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη.

Μάλιστα, παράκληση της οικογένειας είναι όσοι παρευρεθούν στην Εξόδιο Ακολουθία να φορούν λευκή ενδυμασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξετάζουν το υψόμετρο του ελικοπτέρου-Βιντεοσκοπείτο η άσκηση με τον Παναγιώτη

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Υπουργείου Άμυνας, αλλά και της Αστυνομίας, για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το θανάσιμο τραυματισμό του 27χρονου ΣΥΟΠ, με τις δύο έρευνες να συντρέχουν.

Ο υπουργός Άμυνας, σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως εκεί που υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν, αφού προσωπική του ευχή είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Στο μεταξύ, στη διάθεση των Αρχών υπάρχει οπτικό υλικό, αφού η άσκηση βιντεοσκοπείτο από συνεργείο, που είχε λάβει άδεια για τον σκοπό αυτό.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο παραίτησής του, ο Χαράλαμπος Πετρίδης είχε ξεκαθαρίσει πως δεν την είχε υποβάλει στον Πρόεδρο, όμως είναι πάντοτε στη διάθεσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξετάζουν το υψόμετρο του ελικοπτέρου-Βιντεοσκοπείτο η άσκηση με τον Παναγιώτη

Υπενθυμίζεται ότι, ο άτυχος Παναγιώτης είχε τραυματιστεί όταν πραγματοποίησε άλμα από ελικόπτερο στη θάλασσα. Για το τραγικό γεγονός διεξάγεται έρευνα τόσο από την Εθνική Φρουρά όσο και από την Αστυνομία Κύπρου.

​Οι πρώτες ενδείξεις είχαν δείξει ότι ο τραυματισμός του 27χρονου ΣΥΟΠ, επήλθε από την πρόσκρουση του στη θάλασσα, η οποία φαίνεται να μην έγινε με το σωστό τρόπο, ωστόσο αυτό θα διαφανεί κατά τη διερεύνηση.

Σημειώνεται ότι, ο 27χρονος καταδρομέας ήταν έμπειρος και δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε τέτοιου είδους άσκηση, αφού είχε καταταχθεί στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς εδώ και έξι χρόνια. 

Αυτή ήταν η τρίτη τραγωδία μέσα σε ένα χρόνο, που σημειώνεται στην Εθνική Φρουρά, καθώς στις 12 Μάϊου, η 27χρονη νεαρή ΣΥΟΠ, ΝάταλΥ Νεοφύτου, έχασε τη ζωή της μετά από τροχαίο ατύχημα, εν ώρα υπηρεσίας.

Επίσης, πριν από περίπου ένα χρόνο, ο 33χρονος Λοχαγός, Ξάνθος Κυριάκου, άφησε την τελευταία του πνοή, έπειτα από άσκηση, όταν στην προσπάθειά του να καταρριχηθεί σε ειδική πλατφόρμα, το σχοινί που χρησιμοποιούσε, αποκόπηκε, με αποτέλεσμα να πέσει στον γκρεμό, βάθους πενήντα μέτρων και να τραυματιστεί θανάσιμα.

 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών