Έσπασε ρεκόρ! 156 κιλά κοκαϊνη έκρυβαν οι γεννήτριες (Pics)

Την μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκε ποτέ στην Κύπρο έκρυβαν οι γεννήτριες σε αποθήκη κοντά στο λιμάνι της Λεμεσού. Σύμφωνα με τη αστυνομία, η ποσότητα που βρέθηκε κρυμμένη στα ντεπόζιτα των γεννητριών, ανέρχεται στα 156 κιλά μεικτού βάρους.

Η αστυνομία προχώτησε στη σύλληψη του 53χρονου ιδιοκτήτη της αποθήκης μπόντετ όπου εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά. Ο 44χρονος εισαγωγέας των ηλεκτρογεννητριών, επιχειρηματίας από την Λευκωσία αναζητήθηκε, δεν ανευρέθηκε κι έχει εκδοθεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.

Συνεχίζονται και σήμερα οι αστυνομικές έρευνες για διαλεύκανση των πολλών σκοτεινών σημείων που αφορούν  την ανακάλυψη της μεγαλύτερης  ποσότητας κοκαΐνης που εντοπίστηκε ως τώρα στην Κύπρο.

Από τις προκαταρκτικές έρευνες διαφάνηκε πως το φορτίο είχε έλθει στην Κύπρο προκειμένου να εκτελωνιστεί και να χαρακτηρισθεί κοινοτικό. Εκτιμάται πως τελικός προορισμός του φορτίου κοκαΐνης ήταν η Ολλανδία χώρα από την οποία είχε περάσει το φορτίο προτού καταλήξει στην Κύπρο. Στο ερώτημα γιατί επιλέγηκε η Κύπρος ως χώρα εκτελωνισμού , δίνεται η απάντηση πως πιθανόν να  ήταν η ευκολότερη προσπάθεια κάλυψης του φορτίου κοκαΐνης, με το καθεστώς εκτελωνισμού που υπάρχει στο νησί. Στη βάση των πληροφοριών που διαρρέουν χώρα αποστολής εμφανίζεται η Χιλή και προορισμός η Ευρώπη.

Η κοκαΐνη 156 κιλών, είχε συσκευαστεί σε σακουλάκια και είχε τοποθετηθεί μέσα στο ντεπόζιτο καυσίμων των γεννητριών. Συνολικά 142 συσκευασίες, με την κάθε μια να περιέχει 1100 γραμμάρια κοκαΐνης, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ΥΚΑΝ.                          

                                      
Οι άνδρες της ΥΚΑΝ ξήλωσαν τρεις ηλεκτρογεννήτριες και σε δυο από αυτές εντοπίστηκαν 71 συσκευασίες κοκαΐνης, οι οποίες ήταν κρυμμένες σε ειδική μεταλλική κατασκευή εντός του κιβωτίου καυσίμων, ώστε να μην ανιχνεύονται από ελέγχους.     


Σύμφωνα με πρόχειρο υπολογισμό η ποσότητα της κοκαΐνης, άριστης ποιότητας που φαίνεται ξεπερνά τα 150 κιλά θα μπορούσε  να αποφέρει κέρδη στους διακινητές της 15 εκατομμύρια ευρώ.
 

Δειτε Επισης

Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
Φωτιά σε μοτοσικλέτα στην Αγλαντζιά-Διερευνώνται τα αίτια από την Αστυνομία
Αδέλφια επιτέθηκαν και κτύπησαν 23χρονη στη Λεμεσό-Την απείλησαν με μαχαίρι για να τους δώσει 200 ευρώ
Αναχώρησε το πλοίο Jennifer από το λιμάνι της Λάρνακας-Μεταφέρει βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ
Εξελίξεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Συνέλαβε οκτώ πρόσωπα η Αστυνομία
Έκρυβαν ναρκωτικά σε διαμέρισμα στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα
Ακόμη μια υπόθεση εμπρησμού-Πυρπόλησαν οχήματα στη Λεμεσό
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα