Πως απαντά η αστυνομία στις καταγγελίες ΚΙΣΑ για κρατούμενους της Μεννόγειας

Η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων έχει αρχίσει ήδη τη διερεύνηση του παραπόνου της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ), με το οποίο κάνει λόγο για ενδεχόμενη συνωμοσία μελών της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (Υ.Α.&Μ), με σκοπό διάπραξη αδικήματος, που σχετίζεται με την παράνομη σύλληψη μετανάστριας Κ.P., από τον γιο του εργοδότη της και μέλος της Υ.Α.&Μ.

Σε σημερινή δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης διευκρινίζει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό καταγγέλθηκε με επιστολή της ΚΙΣΑ, στις 12 Ιουλίου 2016, προς την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης, Ισχυρισμών και Παραπόνων, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Διοικητή της Υ.Α.&Μ.

“Με βάση την επιστολή αυτή”, σημείωσε, “ο Διοικητής της Υ.Α.&Μ έδωσε οδηγίες προς τη Διεύθυνση του Κέντρου της Μεννόγειας να μην προχωρήσουν στην απέλαση της αλλοδαπής, για διευκόλυνση των εξετάσεων και διερεύνησης του παραπόνου”.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Αγγελίδης, στην ανακοίνωσή της η ΚΙΣΑ δεν αναφέρεται στη διερεύνηση του παραπόνου της από την Αρχή Διερεύνησης, σημειώνοντας ότι από τη στιγμή που κάνει παράπονο η ΚΙΣΑ προς την Αρχή, αυτό πρέπει να διερευνηθεί.

Σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά αστυνομικού κατά κρατουμένων στο Κέντρο Κράτησης Άτυπων Μεταναστών στη Μεννόγεια, το οποίο πήρε ευρύτερες διαστάσεις μετά από δημοσιοποίηση σχετικού βίντεο από την ΚΙΣΑ, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οδηγίες για τη διενέργεια ποινικής και πειθαρχικής υπόθεσης”.

Σε σχέση με τον ισχυρισμό της ΚΙΣΑ ότι “ο εν λόγω κρατούμενος W.K. απειλήθηκε από μέλη του προσωπικού φρούρησης ότι εάν στείλει το βίντεο στην ΚΙΣΑ ή προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία, θα ξεκινούσαν ποινική υπόθεση εναντίον του, ώστε να θεωρηθεί υπόδικος και να μεταφερθεί στις Κεντρικές Φυλακές”, ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ότι “ζητήθηκε ήδη έκθεση γεγονότων από τον Διοικητή της Υ.Α.&Μ κατά πόσο ο ισχυρισμός αυτός ευσταθεί”.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανταλλαγή καλών πρακτικών ΤΝ για πολιτισμό πρότεινε η Κασσιανίδου στις Βρυξέλλες
Τη δημιουργία περαιτέρω υποχρεώσεων για ελέγχους αγοράς εξετάζει η Βουλή
Μονομερή απόφαση της Βουλής για το δικαίωμα περίθαλψης δημοσίων υπαλλήλων, καταγγέλλει η ΠΑΣΥΔΥ
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή συστήνει να γίνεται έρευνα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών
Με δύο αεροσκάφη ενισχύει και φέτος η Κομισιόν την πυροσβεστική ομπρέλα Κύπρου
Δυσαρέσκεια Επιτροπής Γεωργίας για καθυστέρηση στη συζήτηση περί φωτοβολταϊκών
Τον ερχόμενο μήνα το σχέδιο επιδότησης διαμονής σε στέγες ηλικιωμένων
Σε «ειλικρινή διάλογο» για επίλυση προβλημάτων καλεί η Ισότητα τον Προϊστάμενο Υπ. Θήρας
Καταγγέλλει προσπάθεια εκμετάλλευσης με σκοπό την απαξίωση ο Δήμος Πάφου-Η θέση του για τη γιαγιά
Πρόταση νόμου επέκτασης της περιόδου αδειοδότησης ξενοδοχείων-Για αφέλεια μίλησε ο Χατζηγιάννης