Διακόπηκαν λόγω κακοκαιρίας οι έρευνες για την αγνοούμενη λουόμενη στη Λάρνακα

Σταμάτησαν, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή του κόλπου της Λάρνακας, οι έρευνες των πλωτών μέσων, για εντοπισμό γυναίκας, η οποία χθες το μεσημέρι εισήλθε για μπάνιο στη περιοχή των Φοινικούδων και έκτοτε αγνοείται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση εντοπισμού της γυναίκας, ηλικίας 70 ετών από τη Λάρνακα, διακόπηκε χθες λόγω του σκότους και επανήρχησαν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας. Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτά μέσα της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας, ναυαγοσώστες της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, ομάδα έρευνας της Πολιτικής Άμυνας και ομάδα εθελοντών δυτών.

Στις προσπάθειες εντοπισμού της γυναίκας κατά τη σημερινή επιχείρηση, συμμετείχαν πλωτά μέσα της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας, πτητικά μέσα της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, η Πολιτική Άμυνα με ομάδες έρευνας ακτής, το Εθελοντικό Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΕΑ) του ΠΣΕΚ, ναυαγοσώστες της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, ναυαγοσώστες και σκάφος του Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λάρνακας, εθελοντική ομάδα δυτών με σκάφος, προσωπικό και μέσα των Βρετανικών Βάσεων, καθώς και Drones του ΚΣΕΔ».

Ωστόσο γύρω στις 15.00 το μεσημέρι οι έρευνες με τα σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας και τις θερμικές κάμερες σταμάτησαν, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στον κόλπο της Λάρνακας, αφού η θάλασσα είναι κυματώδης και πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας από πεζά περίπολα στην περιοχή των κυματοθραυστών που υπάρχουν στο παραλιακό μέτωπο της Ορόκλινης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή, γύρω στις 15.40 το μεσημέρι, λήφθηκε πληροφορία ότι γυναίκα ηλικίας 70 ετών αγνοείτο στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της παραλίας των Φοινικούδων στη Λάρνακα.

Η γυναίκα είχε μεταβεί με φιλικό πρόσωπο στην περιοχή και στη μία το μεσημέρι, εισήλθε μόνη της στη θάλασσα για κολύμπι, χωρίς όμως από τότε να δώσει κανένα σημείο ζωής.

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας (ΚΣΕΔ) ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» και στην περιοχή στάλθηκαν πλωτά και πτητικά μέσα της Λιμενικής & Μονάδας Αεροπορικών επιχειρήσεων της Αστυνομίας, πεζά περίπολα θερμικές κάμερες και drone και άρχισαν έρευνες προς εντοπισμό της γυναίκας.

Το ΚΣΕΔ παρακαλεί το κοινό σε περίπτωση που έχει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία που πιθανόν να βοηθήσει την επιχείρηση εντοπισμού της γυναίκας  να επικοινωνεί στο τηλέφωνο του Κέντρου Επιχειρήσεων (+357 1441).

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»