ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν δρόμοι και υποστατικά, ακινητοποιήθηκαν οχήματα

Έντονα καιρικά φαινόμενα με σφοδρές βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση, προκάλεσαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο σε όλες τις επαρχίες, με την Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκονται επί ποδός για να ανταποκριθούν σε όσα περιστατικά παραστεί ανάγκη. 

Από την κακοκαιρία, μεταξύ άλλων σημειώθηκαν κατολισθήσεις βράχων και όγκων χώματος σε δρόμους της περιοχής Τροόδους, όπως και πλημμύρες στην Λεμεσό.

Από την πρώτη στιγμή, η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός αφού, σε αρκετούς δρόμους παρατηρούνται προβλήματα συσσώρευσης νερού.

Συγκεκριμένα, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, από Άγιο Αθανάσιο μέχρι την Γερμασόγεια υπάρχει μεγάλη ποσότητα συσσωρευμένου νερού. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στην περιοχή της Κακορατζιάς  και Μοσφιλωτής.

Εξάλλου, η ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λάρνακας στην περιοχή των Λυμπιών, είναι πολύ περιορισμένη.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενά τους οχήματα.

Σε διάφορες περιοχές της Λεμεσού, δρόμοι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα οχήματα να ακινητοποιηθούν. Ο χώρος στάθμευσης στον Εναέριο για άλλη μια φορά μετατράπηκε σε λίμνη με οχήματα να βρίσκονται στον χώρο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ανταποκριθεί σε περίπου 20 περιστατικά στο κέντρο της Λεμεσού. Αυτά αφορούσαν ανοίγματα οχετών όμβριων υδάτων από δημόσιους δρόμους, αντλήσεις υδάτων από υποστατικά και μετακινήσεις οχημάτων με επιβαίνοντες  χωρίς άμεσο κίνδυνο. Συνολικά εργάζονται πέντε συνεργεία της Πυροσβεστικής, επτά του Δήμου Λεμεσού και 20 άτομα της Πολιτικής Άμυνας. 

Χιονόπτωση, βροχές και χαλαζόπτωση συνθέτουν το χειμωνιάτικο σκηνικό που περιμέναμε εδώ και αρκετό καιρό. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, το μεσημέρι της Κυριακής φαίνεται ότι ο καιρός πρόκειται να βελτιωθεί. Την Δευτέρα όμως αναμένονται βροχές, καταιγίδες όπως και χιονόπτωση στα ορεινά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Εκτεταμένη διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα εξακολουθεί να επηρεάζει την περιοχή μέχρι την Τρίτη.

Απόψε αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια, τα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά όπου στις ψηλότερες κορυφές πιθανό να σημειωθεί και ελαφριά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα δυτικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 3 βαθμoύς στα ψηλότερα ορεινά όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια και τα ορεινά. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί, μέτριοι ως ισχυροί 4 και παροδικά 5 μποφόρ για να καταστούν το μεσημέρι σε βορειοδυτικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά στα δυτικά, τα βόρεια και τα προσήνεμα νότια παράλια ως πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος ενώ στα δυτικά και βόρεια παράλια ενδέχεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη λόγω χαμηλής νέφωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, μέτριοι 4 μποφόρ και στα προσήνεμα ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά θα πυκνώσουν για να φέρουν βροχές και καταιγίδες το βράδυ όπως και χιονόπτωση στα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά συννεφιασμένος με βροχές και καταιγίδες αλλά σύντομα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός. Η θερμοκρασία από τη Δευτέρα θα σημειώσει προοδευτικά πτώση για να κυμανθεί σε επίπεδα αισθητά κάτω του κανονικού για την εποχή.

Φωτογραφίες και Βίντεο από *Καιρόφιλους Κύπρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων