Στους δρόμους η Αστυνομία για αποφυγή παρατράγουδων στο Τρόοδος

Πλάνο αυστηρού ελέγχου τον πολιτών, έχει καταστρώσει η Αστυνομία, ενόψει του Σαββατοκύριακου, και συγκεκριμένα στους δρόμους που οδηγούν στο Τρόοδος, καθώς αναμένεται μεγάλη μερίδα κόσμου να μετακινηθεί προς τα ορεινά. Μετά τα πρώτα χιόνια που έπεσαν στις κορυφές των ορεινών, αρκετοί είναι αυτοί που επιθυμούν να σπεύσουν στα σημεία για να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης. Κάτι τέτοιο ωστόσο, απαγορεύεται ρητά βάσει νόμου, αφού για κάθε διακίνηση είναι απαραίτητη η χρήση του μηνύματος στο 8998.  

Οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα για να βρίσκονται στο Τρόοδος, ξεκαθαρίστηκε από πλευράς Αστυνομίας, είναι μόνο όσοι θα πάνε για άθληση (π.χ. ποδηλάτες) και αφού αποστείλουν μήνυμα στο 8998 με τον αριθμό 6, που είναι για φυσική άσκηση. Όπως αναφέρθηκε εκ μέρους της Αστυνομίας στον REPORTER, «μπορεί να πάει ο κόσμος από όλες τις επαρχίες στο Τρόοδος, νοούμενου ότι έχει αποστείλει το μήνυμα, αλλά δεν θα μπορεί να πάει και να καθίσει να απολαύσει τη φύση, αφού πρέπει να πάνε για άσκηση, και εννοείτε εντός των τριών ωρών».

Ταυτόχρονα, έντονη θα είναι η παρουσία και της Αστυνομίας στους δρόμους, αφού έχει καταστρωθεί συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο  περιλαμβάνει αυστηρούς ελέγχους σε όλους τους δρόμους, ιδιαιτέρως σε αυτούς που οδηγούν στο Τρόοδος, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που θα επιχειρήσουν να ταξιδέψουν στα ορεινά. 

«Θα κάνουμε όσο το δυνατό περισσότερους ελέγχους μπορούμε. Οφείλουν οι πολίτες και οι οδηγοί να συμμορφωθούν με τις οδηγίες που έχουν δοθεί», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο εκ μέρους του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, ενώ εάν ο κόσμος έχει συμμορφωθεί με τα νέα μέτρα, υπάρχει μια θετική ένδειξη, ότι οι πλείστοι πολίτες τα τηρούν. «Θεωρούμε ότι ο πλείστος κόσμος συμμορφώθηκε, αλλά υπάρχουν ακόμη και κάποιες παραβάσεις, από μια μικρή μερίδα πολιτών».

Έχει γίνει ξεκάθαρο επίσης, ότι οποιοδήποτε πρόσωπο δικαιούται να ασκηθεί και σε άλλη επαρχία, αλλά να μην γίνεται κατάχρηση αυτού του γεγονότος, από πρόσωπα τα οποία προσπαθούν να κοροϊδέψουν το σύστημα. Πρόσβαση σε πλατείες, παιδότοπους και κατασκηνωτικούς χώρους, επίσης απαγορεύεται.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορία 6, πρόκειται για φυσική άσκηση, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο ενήλικα άτομα εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων και περιορίζονται στους χώρους όπου επιτρέπεται η πρόσβαση. Επιτρέπεται επίσης η μετάβαση προσώπων σε άλλη Επαρχία, πέραν αυτής που μόνιμα διαμένουν (πρώτη κατοικία), για σκοπούς ατομικής άθλησης στη θάλασσα, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων που συνοδεύονται από τους γονείς τους. Η μετάβαση είναι για εύλογο διάστημα και τα πρόσωπα πρέπει να επιστρέψουν την ίδια μέρα στη μόνιμη κατοικία τους, το αργότερο μέχρι τις 9 το βράδυ. Οι μόνιμα διαμένοντες κάτοικοι σε Επαρχίες στις οποίες έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, δεν δύνανται να μεταβούν σε άλλη Επαρχία για σκοπούς φυσικής άθλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη