Κατηγορείται για διάρρηξη ενώ δεν βρισκόταν στην Κύπρο-Στο Ανώτατο εκζητούμενος

Στο Ανώτατο δικαστήριο προσέφυγε 43χρονος από τη Νιγηρία, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε τόσο τοπικό, όσο και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση διάρρηξης στην Κύπρο, και αφού συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Βουλγαρίας, παραδόθηκε στις κυπριακές Αρχές.

Ο 43χρονος κατάγεται από τη Νιγηρία και ζούσε με την οικογένειά του στη Δανία.

Συγκεκριμένα, ο Νιγηριανός, ταξίδεψε στις 14 Σεπτεμβρίου με τη γυναίκα του στη Βουλγαρία για μια γαμήλια τελετή. Όταν έφθασαν στο αεροδρόμιο της Βάρνα στη Βουλγαρία, ο 43χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Βάρνα όπου πληροφορήθηκε ότι ίσχυε ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του για τη διάπραξη αδικημάτων στην Κύπρο. Αφού τέθηκε υπό κράτηση, κατόπιν μεταφέρθηκε ενώπιον ενός τοπικού δικαστηρίου και μετά μεταφέρθηκε στη φυλακή όπου βρίσκεται επί του παρόντος υπό κράτηση.

Δυο μέρες αργότερα, στις 16 Σεπτεμβρίου, ο Νιγηριανός ενημερώθηκε ότι είχε εκδοθεί ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του από ένα Κυπριακό Δικαστήριο στις 24 Μαρτίου 2020, το οποίο βασιζόταν σε ένα ένταλμα σύλληψης το οποίο είχε εκδοθεί στις 17 Ιανουαρίου 2017 βάσει υποψίας για τη συμμετοχή του σε μια φερόμενη περίπτωση διάρρηξης και κλοπής που έλαβε χώρα μεταξύ των ωρών 15:00 -11:00 της 30/11/2016 και 05/12/2016.

Ο Νιγηριανός, δηλώνει ότι έζησε στην Κύπρο για περίπου 10 χρόνια και κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην Κύπρο παντρεύτηκε με τη σύζυγο του η οποία είναι υπήκοος Βουλγαρίας και έχει Κυπριακό διαβατήριο και Κυπριακή υπηκοότητα. Επίσης, έχει μια κόρη η οποία είναι 4 ετών και γεννήθηκε στην Κύπρο.

Η οικογένεια του 43χρονου όπως και ο ίδιος έφυγε μόνιμα από την Κύπρο μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου της Λάρνακας στις 26 Νοεμβρίου 2016 καθότι προσφέρθηκαν καλές θέσεις εργασίας, τόσο στην σύζυγό του όσο και στον ίδιο στο εξωτερικό. Εκ τότε, όπως είναι η θέση του, δεν έχει ταξιδέψει ο Νιγηριανός και η οικογένειά του για την Κύπρο.

Ο δικηγόρος του Πάρης Λοΐζου με επιστολή του προς τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Γενικό Εισαγγελέα, ανέφερε ότι ο πελάτης του κατηγορείται για μια διάρρηξη, κατά τον χρόνο που ο ίδιος δεν βρισκόταν στην Κύπρο, ενώ από περαιτέρω διερεύνηση που διεξήγαγε, διαπίστωσε πώς εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, έξι μέρες μετά το τοπικό, χωρίς να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στο σύστημα αφίξεων και αναχωρήσεων από την Κύπρο. Μάλιστα, το εν λόγω ένταλμα εκδόθηκε βάσει του ισχυρισμού του διαρρήκτη που είχε συλληφθεί και ανέφερε στην Αστυνομία ότι τα κλοπιμαία ανήκουν στον 43χρονο. Ο δικηγόρος κ. Λοΐζου προσέφυγε στο δικαστήριο, παραθέτοντας όλα τα στοιχεία και ζητώντας όπως ακυρωθούν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του πελάτη του.
 

Δειτε Επισης

Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης
«Πρέπει να σκληρύνει» έγραφε ο πατέρας που κακοποίησε τον 6χρονο γιο του σε διάδρομο γυμναστηρίου
Συνεχίζεται η παράδοση με τη συνάντηση Επιταφίων στην Πάφο
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ για 40 μέρες εξετάζει η Χαμάς
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
Η συγκλονιστική ιστορία μιας ατρόμητης κοπέλας που σκότωσε πάνω από 100 ναζί με μια πανέξυπνη τεχνική
Η EΣΚ ενώνει τη φωνή της με τη  Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων-Καλεί το Ισραήλ να αφήσει τον Τύπο να εισέλθει στη Γάζα
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες