Διαμαρτυρήθηκαν κατά της διαφθοράς κόμματα και πολίτες στην Πάφο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της διαφθοράς και της ασυδοσίας διοργάνωσαν τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απόψε στην Πάφο. Οι διαμαρτυρόμενοι με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως "Oχι στην διαφθορά - Ναι στην κάθαρση" εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη διαφθορά που επικρατεί στον τόπο μας, όπως ανέφεραν. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε απόψε στις 6. μ.μ., μπροστά από το μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης στην Πάφο και λίγο πριν από τα εγκαίνια του Pafos Innovation Institute, ενώ τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, εγκρίθηκε σχετικό ψήφισμα.

Ο Στέλιος Σοφόκλης, πρόεδρος του Παγκυπρίου Συμβουλίου Ειρήνης, μιλώντας στην εκδήλωση, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι στην Κύπρο του σήμερα του 2020 "κυριαρχεί η κλεψιά, το ψέμα". 

Δεν είμαστε, είπε, “ένα δημοκρατικό κράτος, δεν είμαστε ένα κράτος στο οποίο όλοι οι πολίτες είναι ίσοι”, λέγοντας ότι “υπάρχει μια ομάδα γύρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κάποιους άλλους, οι οποίοι λυμαίνονται τα προβλήματα του λαού της Κύπρου , λυμαίνονται τα προβλήματα και της ίδια της πανδημίας για να πλουτίσουν”, όπως συμπλήρωσε. 

Είπε ακόμη πως  στην Πάφο υπάρχει κόσμος που δεν έχει δουλειά, υπάρχει κόσμος που δεν έχει να φάει και υπάρχει κόσμος στην Πάφο, που κοιμάται μέσα σε τρώγλες.

Εξάλλου, η Άννα Τσέλεπου, διαμαρτυρόμενη ανέφερε πως συγκεντρώθηκαν απέναντι από το οίκημα του  Pafos Innovation Institute, για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην τέλεση των εγκαινίων, τη στιγμή που εκκρεμούν τόσα πράγματα γύρω από σκάνδαλα και διαφθορά, στον τόπο μας. Νομίζω είπε, ότι θα ήταν καλύτερα για την κοινωνία, να περιμένουμε λίγο ακόμα, ιδιαίτερα "σε μια πόλη όπως της Πάφου που αντιμετωπίζει προβλήματα με την πανδημία".

 Η εκδήλωση διαμαρτυρίας έληξε ειρηνικά. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Οικολόγων, Ανδρέας Φακοντής, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης και Γιώργος Περδίκης, αντίστοιχα.

Δειτε Επισης

Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές