Καλεί άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους ο Δήμαρχος Λεμεσού για τα επεισόδια

Απαράδεκτα και παρά πολύ ανησυχητικά θεωρεί ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, τα ψεσινά επεισόδια στον παραλιακό δρόμο και ζητά από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για ν’ αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα.
 
Σε ανακοίνωση του, ο κ. Νικολαίδης επισημαίνει το γεγονός ότι αυτά τα φαινόμενα βίας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς γίνονται όλο και πιο συχνά και καλεί όλους να εγκύψουν με σοβαρότητα στο πρόβλημα και, πέρα από τα λόγια και τις εξαγγελίες, να αναζητήσουν τις γενεσιουργές αιτίες που προκαλούν τέτοιες συμπεριφορές, ιδιαίτερα από νέα παιδιά.
 
«Πρέπει να εντοπιστούν τα κοινωνικά αίτια, είτε αφορούν την κοινωνική απομόνωση, την ανεργία, τη γενικότερη απαξίωση των θεσμών, την ατιμωρησία, την εξάπλωση της χρήσης ναρκωτικών, την ύπαρξη εστιών που εκτρέφουν αντικοινωνικές συμπεριφορές, και όλα όσα παγιδεύουν και οδηγούν τα νεαρά κυρίως άτομα σε αυτές τις αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές», προσθέτει.
 
Σημειώνει δε ότι όλοι έχουμε ευθύνες, από τους γονείς, τους δασκάλους, το Υπουργείο Παιδείας, τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας και δημόσιας τάξης, την πολιτεία γενικότερα, «ευθύνες που μας επιβάλλουν να δράσουμε άμεσα και συλλογικά».
 
Ο Δήμαρχος Λεμεσού αναφέρει ακόμη ότι το δικαίωμα διαμαρτυρίας και διαδήλωσης του κάθε πολίτη είναι απόλυτα σεβαστό, επιβαλλόμενο και χρήσιμο σε μια δημοκρατία, όπου  ο πολίτης επιβάλλεται να είναι ενεργός και όχι παθητικός και πως οι ειρηνικές εκδηλώσεις πρέπει να διαφυλαχτούν από τον κίνδυνο εκμετάλλευσης τους από αυτά τα αντικοινωνικά στοιχεία.

Τέλος, ενημερώνει πως ο ίδιος επικοινώνησε με την Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού, στους οποίους διαβίβασε τις ανησυχίες της Δημοτικής Αρχής και την ετοιμότητα του Δήμου για απόλυτη συνεργασία για λήψη αποφάσεων προς αντιμετώπιση, πρόληψη και πάταξη αυτών τον φαινομένων. Ζήτησε, επίσης, πλήρη διερεύνηση των γεγονότων, τονίζοντας την ανάγκη να εντοπιστούν οι ένοχοι και να τεθούν προ των ευθυνών τους.

Δειτε Επισης

Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»