Εκστρατεία της Europol για εντοπισμό καταζητούμενων για σεξουαλικά αδικήματα

Μπορεί να συμβαίνει και αυτή ακριβώς τη στιγμή. Συμβαίνει κάθε δύο λεπτά. Αυτός είναι ο μέσος χρόνος, που οι αστυνομικές αρχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση δέχονται καταγγελίες για κάποιο σεξουαλικό αδίκημα, όπως βιασμό, σεξουαλική βία ή επίθεση. Αν και οι γυναίκες και τα παιδιά αποτελούν τα συχνότερα θύματα τέτοιων αδικημάτων, οποιοσδήποτε μπορεί να πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

Για να στρέψει την προσοχή στους δράστες τέτοιων βίαιων σεξουαλικών επιθέσεων, μια εκστρατεία επικοινωνίας ξεκινά σε 19 χώρες σε όλη την Ευρώπη, ζητώντας τη βοήθεια του κοινού στην εύρεση μερικών από τους πιο επικίνδυνους δράστες σεξουαλικών αδικημάτων στην Ευρώπη.

Οι Αρχές επιβολής του νόμου από την Κύπρο, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχουν σε αυτήν την ηλεκτρονική εκστρατεία. 

Η εκστρατεία στοχεύει σε δεκαεννέα φυγόδικους, υπόπτους ή καταδικασμένους για σεξουαλικά αδικήματα, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη λίστα με τους πλέον καταζητούμενους στην Ευρώπη, που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα eumostwanted.eu. Για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, οι αρχές επιβολής του νόμου θα κυκλοφορήσουν τις εικόνες αυτών των προσώπων στο διαδίκτυο και μέσω κοινωνικών δικτύων. Η καμπάνια θα προωθηθεί επίσης σε πολλά μέσα και κανάλια για την προσέλκυση όσο το δυνατό περισσότερων επισκεπτών στον ιστότοπο eumostwanted.eu.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, βοηθήστε να πιάσουμε αυτούς τους φυγάδες!

Από την ώρα που αρχίσατε την ανάγνωση, μέχρι να φτάσετε στο τέλος του κειμένου, τουλάχιστον ένα βίαιο σεξουαλικό αδίκημα έχει καταγγελθεί κάπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας μην χάνουμε περισσότερο χρόνο!

Εάν αναγνωρίζετε έναν από αυτούς τους πλέον καταζητούμενους δράστες σεξουαλικών αδικημάτων, μπορείτε να βοηθήσετε την Αστυνομία, για να κάνουμε την Ευρώπη ασφαλέστερη. Οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορούν να σταλούν ανώνυμα μέσω της ιστοσελίδας eumostwanted.eu και θα κοινοποιηθούν απευθείας στους ανακριτές που  αναζητούν το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Στο παρελθόν, τέτοιες πληροφορίες αποδείχθηκαν ανεκτίμητες, καθώς από την έναρξη της ιστοσελίδας eumostwanted.eu, το 2016, συνελήφθησαν 91 εγκληματίες που εμφανίστηκαν σε αυτήν. Σε τουλάχιστον 33, από αυτές τις περιπτώσεις, ο εντοπισμός και η σύλληψη προήλθαν από πληροφορίες, που λήφθηκαν από το ευρύ κοινό μέσω της ιστοσελίδας.

Η σελίδα Europe's Most Wanted ξεκίνησε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ενεργής Αναζήτησης Φυγάδων (ENFAST), με την ενεργή υποστήριξη της Europol. Τα μέλη του ENFAST είναι εξειδικευμένα στον εντοπισμό εγκληματιών, που είναι ύποπτοι ή έχουν καταδικασθεί, για σοβαρά εγκλήματα και αποτελούν αντικείμενο ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης. 

 

 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα