Πράσινο Ιωάννου για εξαίρεση κυνηγών από το διάταγμα των διακινήσεων

Πράσινο άναψε το Υπουργείο Υγείας σε σχέση με το αίτημα των κυνηγών να εξαιρεθούν από το διάταγμα των διακινήσεων κατά τις μέρες εξόρμησης, με τον διάταγμα να διαφοοροποιείται από την 1η Νοεμβρίου.
 
Σύμφωνα με τον Σύμβουλο της Κυπριακής Δημοκρατίας για θέματα Κυνηγιού και Άγριας Ζωής κ. Αντώνης Κακουλλής «όλοι οι κάτοχοι ανανεωμένης άδειας κυνηγιού που θα εξορμήσουν είτε την Κυριακή 1/11/2020 ότι ο Υπουργός Υγείας έχει διαφοροποιήσει το σχετικό διάταγμα έτσι που να μπορούν οι κυνηγοί να διακινούνται από τις 03:00 αντί από τις 05:00 το πρωί προς τις επαρχίες Κυνηγιού.

Σημειώνεται ότι όλοι οι κυνηγοί πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους τη σχετική ανανεωμένη άδεια κυνηγιού.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα το οποίο υπέβαλα εκ μέρους όλων των κυνηγών της Κύπρου».
 
Την ικανοποίηση τους για την διαφοροποίηση στο διάταγμα εξέφρασε το Κίνημα Ενωμένων Κυνηγών Κύπρου, με ανακοίνωση που εξέδωσε.
 
Όπως αναφέρει το Κίνημα Ενωμένων Κυνηγών Κύπρου «θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους συνάδελφους κυνηγούς ότι μετά από ενέργειες τους Κινήματος μας και αρκετών άλλων παραγόντων έχουμε εξασφαλίσει απόφαση για εξαίρεση των κυνηγών για τα διατάγματα περί διακίνησης, σε επαρχία Λεμεσού και Πάφου.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που μας έχει αποσταλεί από το Προεδρικό Μέγαρο και τον κο. Αντώνη Κακουλλή, οι όροι είναι οι εξής: Ο Υπουργός Υγείας έχει διαφοροποίησει το σχετικό διάταγμα έτσι που να μπορούν οι κυνηγοί να διακινούνται από τις 03:00 αντί από τις 05:00 το πρωί προς τις περιοχές Κυνηγίου. Σημειώνεται ότι όλοι οι κυνηγοί πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους την σχετική ανανεωμένη άδεια κυνηγίου. Ως εκ τούτου, η αυριανή διαμαρτυρία ακυρώνεται αλλά επιμένουμε όπως από το εν λόγω διάταγμα πρέπει να εξαιρεθούν και οι ερασιτέχνες ψαράδες οι οποίοι αδικούνται.
 
Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλο τον κυνηγόκοσμο γιατί η άμεση κινητοποίηση όλων εσάς έχει καταφέρει να ασκήσει και την ανάλογη πίεση προς τα αρμόδια σώματα και να επιφέρει την αλλαγή του ωραρίου και την εξαίρεση των κυνηγών από το διάταγμα. Αυτό δηλώνει ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά! Με κυνηγετικούς χαιρετισμούς Γραφείο Τύπου Κ.Ε.Κ.Κ.».

Δειτε Επισης

Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή