Υπό κράτηση οι τέσσερις που πιάστηκαν με ναρκωτικά μετά από καταδίωξη και ρίψη πυροβολισμών

Διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον τεσσάρων προσώπων  ηλικίας 30,31,26 και 37 ετών για παράνομη κατοχή 6,5 κιλών κάνναβης στην Πάφο.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης Κ. Κυριάκου που υπηρετεί στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών Κλιμάκιο Πάφου ,οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και πως μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί δύο καταθέσεις και έχουν γίνει τέσσερις έρευνες οικιών, καθώς και μια έρευνα αποθήκης αλλά και έρευνα τριών οχημάτων.

Ακόμη συνέχισε, αναμένεται να γίνουν εξετάσεις σε διάφορους δρόμους όπου εκινείτο ο 1ος ύποπτος ηλικίας 37 ετών από την Αλβανία  με το όχημα του καθώς και τους ιδιοκτήτες δύο άλλων οχημάτων. Εξετάσεις αναμένεται να γίνει συνέχισε ο εξεταστής της υπόθεσης σε σχέση με την προέλευση των πλαστών Ιταλικών εγγράφων που ανευρέθηκαν στην κατοχή του 1ου υπόπτου καθώς και κατά πόσο ο 1ος ύποπτος τα έθεσε ξανά σε κυκλοφορία. Ακόμη τα εν λόγω έγγραφα αναμένεται να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις σε σχέση με την γνησιότητα τους  .

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, από τις μέχρι τώρα εξετάσεις προκύπτει ότι είναι αναγκαία η λήψη άλλων σαράντα περίπου καταθέσεων από το στενό εργασιακό γειτονικό, οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των υπόπτων.

Η κράτηση των πιο πάνω υπόπτων είπε ο κ. Κυριάκου κρίνεται αναγκαία και τυχόν απόλυση τους, δυνατό να επηρεάσει αρνητικά το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, με τον επηρεασμό μαρτύρων, ενόψει του γεγονότος ότι ο αριθμός των καταθέσεων που αναμένεται να ληφθεί είναι από το στενό εργασιακό, οικογενειακό γειτονικό και φιλικό περιβάλλον των υπόπτων ή και με την καταστροφή τεκμηρίων που αναζητούνται. 

Αναφέρθηκε δε, και στην σοβαρότητα των αδικημάτων αλλά και στο ενδεχόμενο οι ύποπτοι να διαφύγουν στο εξωτερικό ή σε χώρους μη ελεγχόμενους από την Δημοκρατία ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός να επαναληφθούν παρόμοια αδικήματα από μέρους τους. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των υπόπτων δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους.

Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Πάφου) και η Τροχαία Πάφου διερευνούν την υπόθεση.
 
Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ