«Περίμενε ξαπλωμένος πάνω της, κρατώντας σφικτά το λαιμό της με κεφαλοκλείδωμα»

Συγκλονιστικά είναι τα όσα αποκαλύφθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου οδηγήθηκαν οι δυο συλληφθέντες για τη δολοφονία της 36χρονης μητέρας στη Λεμεσό, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο υπνοδωμάτιο της, από τον δεκαπεντάχρονο γιο της και φίλη της το μεσημέρι της Κυριακής.
 
Ο 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες μετά από πληροφορία πολίτη στην περιοχή του Αγίου Τύχωνα, ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα, περιγράφοντας στους ανακριτές με κάθε λεπτομέρεια τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε του φόνου, ενώ «ζήτησε συγνώμη για τον πόνο που προκάλεσε», λέγοντας πως θα βοηθήσει την Αστυνομία στη διερεύνηση της υπόθεσης. 
 
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου από τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 29χρονος ήταν εθισμένος στον τζόγο και ήταν ένας από τους λόγους που η 36χρονη θέλησε να διακόψει τη σχέση της μαζί του, πράγμα το οποίο δεν αποδέχθηκε ο ύποπτος, με αποτέλεσμα να την πιέζει φορτικά και να την ακολουθεί παντού παρά τη θέλησή της. 
 
Όπως αναφέρθηκε, ο ύποπτος μετέβαινε συνεχώς στην οικεία της αναζητώντας την, αλλά αυτή δεν τον αποδεχόταν και τον διέγραψε από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα μια εβδομάδα πριν τον φόνο να μεταβεί στην οικεία της, όπου είχαν έντονη συζήτηση και τον έδιωξε. 
 
Ο ανακριτής ανέφερε στο Δικαστήριο ότι το κίνητρο ήταν η ληστεία, ενώ συγκλονιστικό είναι το στοιχείο πως ο 29χρονος ενώ ήταν καταζητούμενος, επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος για να ληστέψει ξανά το θύμα. 
 
Τον κάρφωσε ο φίλος του
Στις 13 Οκτωβρίου, δηλαδή τρεις μέρες μετά τον εντοπισμό της 36χρονης, ο 24χρονος που συνελήφθη ως συνεργός του, είχε μεταβεί από μόνος του στην Αστυνομία και παραδέχθηκε πως το βράδυ της 9 προς 10 Οκτωβρίου, είχε μεταβεί για ποτό σε μπυραρία στη Γερμασόγεια. 
 
Σε κάποια στιγμή πέρασε από εκεί ο 29χρονος ύποπτος και του φώναξε για να πιουν ένα ποτό. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο 29χρονος είπε στον 24χρονο πως έχασε μεγάλο χρηματικό ποσό σε στοίχημα, ενώ στη συνέχεια του πρότεινε να συνεχίσουν για ποτό στο διαμέρισμά του, πράγμα και το οποίο και έκαναν. 
 
Όσα κατέθεσε ο πρώην σύζυγος του θύματος 
Σε κατάθεση ο πρώην σύζυγος της 36χρονης μεταξύ άλλων ανέφερε πως το θύμα είχε σε δυο τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομά της, γύρω στις 50.000 ευρώ, ενώ ανέφερε πως από τον περασμένο Ιούνιο, άρχισε να του ζητά περισσότερα λεφτά και του έλεγε ότι ήθελε να δημιουργήσει μια παιδικά χαρά, ωστόσο αυτός της έδινε το ποσό των 25.000 ευρώ μηνιαίως. 
 
Επίσης, σε κάποια στιγμή το θύμα του ανέφερε ότι ήθελε να αλλάξει σπίτι, χωρίς να του αναφέρει αν φοβόταν κάτι, αλλά πιστεύει ότι το έκανε επειδή ο 29χρονος την πίεζε.  
 
Μάλιστα ανέφερε, πως από ότι πληροφορήθηκε ο 29χρονος πλησίαζε πλούσιες γυναίκες για να εκμεταλλεύεται τα χρήματά τους, ενώ εξέφρασε την άποψη πως θεωρεί ύποπτο τον 29χρονο, προσθέτοντας πως τους τελευταίους μήνες η πρώην σύζυγος του, ξόδεψε αδικαιολόγητα 40.000 ευρώ. 
 
Όσα είπε φίλη της 
Σε κατάθεση φίλη της 36χρονης ανέφερε ότι ο 29χρονος τις τελευταίες δυο βδομάδες παρακολουθούσε συνεχώς την 36χρονη, τόσο στο σπίτι της, στην εκκλησία και παντού, γι' αυτό και η 36χρονη φοβόταν. 
 
Ως εκ τούτου οι ανακριτές μετά τη διάπραξη του φόνου, εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον του 29χρονου. 
 
Οι κινήσεις του 29χρονου πριν και μετά τον φόνο 
Η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία ότι μετά τη διάπραξη του φόνου μετέβη στη Λευκωσία, και επισκέφθηκε συγκεκριμένο κατάστημα, όπου προσπάθησε να πουλήσει υπολογιστές και κινητό τηλέφωνο σε πολύ χαμηλή τιμή. 
 
Μάλιστα, ο 29χρονος φαίνεται να είπε ότι τα αντικείμενα ανήκουν σε φίλη του, η  οποία αναχώρησε για τη χώρα της. Από περαιτέρω έρευνες διαπιστώθηκε ότι τα κλοπιμαία άνηκαν στο θύμα. 
 
Ο 29χρονος φαίνεται να διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία, ενώ κατά την αποχώρησή του άφησε εντός του δωματίου μια τσάντα μάρκας, εντός της οποίας υπήρχαν διάφορα γυναικεία κοσμήματα, τα οποία άνηκαν στο θύμα. Περαιτέρω, ο πρώην σύζυγος της 36χρονης, διαπίστωσε πως από την οικία της κλάπηκαν γυναικείες τσάντες, το κινητό της τηλέφωνο, τρεις υπολογιστές και διάφορα κοσμήματα. 
 
Προσπάθησε να διαφύγει 
Μετά από πληροφορία πολίτη, ο 29χρονος εντοπίστηκε χθες να κινείται πεζός στον Άγιο Τύχωνα και αμέσως στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, με τον ύποπτο να τρέπεται σε φυγή. Ωστόσο καταδιώχθηκε και συνελήφθη. 
 
Προέβη σε ομολογία
Ο 29χρονος αφού παραδέχθηκε τη διάπραξη του φόνου ανέφερε, πως γνώρισε το θύμα τον Μάιο του 2019. Αρχικά η σχέση τους ήταν φιλική, ενώ μετά δημιούργησαν δεσμό. 
 
Τον Ιούλιο του 2020 το θύμα, ανακάλυψε πως ο 29χρονος ασχολείται με τον τζόγο και τότε άρχισαν τα προβλήματα στη σχέση τους, παραδεχόμενος πως ήταν εθισμένος τα τελευταία δέκα χρόνια και το θύμα του έδωσε διορία ένα μήνα να σταματήσει αλλιώς θα τον χώριζε. 
 
Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και τον Σεπτέμβριο του 2020 το θύμα του ζήτησε να διακόψουν και να παραμείνουν φίλοι. 
 
Ο ίδιος δεν το αποδέχθηκε και καθημερινά έστελνε μηνύματα στο θύμα και προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της, ενώ την αναζητούσε διάφορους χώρους που σύχναζε.  
 
Ληστεία μετά φόνου
Στις 8 Οκτωβρίου ο 29χρονος, σπατάλησε όλα του τα χρήματα στον τζόγο, ενώ την επόμενη μέρα είχε μεταβεί σε διάφορα υποστατικά ζητώντας δανεικά. 
 
Σε ένα από αυτά συνάντησε τον δεύτερο ύποπτο, με τον οποίο είχαν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά. Τότε ο 29χρονος ανέφερε στον 24χρονο, πως είχε προβλήματα με τον τζόγο και ότι χώρισε με το θύμα, η οποία του είπε πως είναι πολύ πλούσια και του πρότεινε να τη ληστέψουν. 
 
Αφού πέρασαν πρώτα από το διαμέρισμα του 24χρονου, φόρεσαν σκούρα ρούχα για να μην γίνουν αντιληπτοί. Το σχέδιο ήταν ο 29χρονος να κτυπήσει το θύμα, να μείνει αναίσθητη και να τοποθετήσει το αποτύπωμά της στο κινητό της ώστε να ξεκλειδώσει και να μεταφέρει ηλεκτρονικά όλα τα χρήματά της στον λογαριασμό του. 
 
Ανέφερε μάλιστα ότι γνώριζε τους διαδικτυακούς της κωδικούς και όλη τη διαρρύθμιση της οικίας της. 
 
Το βράδυ του φόνου
Ο 29χρονος ισχυρίστηκε πως εισήλθε στην οικία του θύματος από πλαϊνό παράθυρο, που γνώριζε πως δεν είναι κλειδωμένο. Μετέβη στο ισόγειο της οικίας και από μέσα άνοιξε την μπαλκονόπορτα και εισήλθε μέσα ο δεύτερος ύποπτος, ο οποίος περίμενε στο ισόγειο και παρακολουθούσε το μέρος.
 
Ο 29χρονος εισήλθε στο υπνοδωμάτιο του θύματος, το οποίο κοιμόταν γυμνό στο κρεβάτι του. Στάθηκε για πέντε λεπτά σε ένα σημείο και την έβλεπε. Προχώρησε και στάθηκε από πάνω της και όπως κοιμόταν, όπως περιγράφει, της έδωσε δυο με τρεις γροθιές στο πρόσωπο. Ξύπνησε και προσπαθούσε να αμυνθεί, αλλά της έκανε κεφαλοκλείδωμα. 
 
Προσπαθούσε να του ξεφύγει και στην προσπάθεια αυτή, έπεσαν και οι δυο στο πάτωμα. Το θύμα άρχισε να φωνάζει δυνατά και τότε της έκλεισε το στόμα με το χέρι του και με το άλλο του το χέρι της έκλεισε τη μύτη. 
 
Αυτή τον δάγκωσε και σε κάποια στιγμή τη δάγκωσε και αυτός, ενώ ακολούθησε πάλη μεταξύ τους. Ενώ την κτυπούσε πήρε το μαξιλάρι και το έβαλε στο πρόσωπό της και την πίεζε με δύναμη. Το θύμα συνέχισε να αντιδρά και της έκανε ξανά κεφαλοκλείδωμα και έχασε τις δυνάμεις της.
 
Ο 29χρονος περίμενε ξαπλωμένος πάνω της, κρατώντας σφικτά το λαιμό της με κεφαλοκλείδωμα, μέχρι που κατάλαβε πως τη σκότωσε. Ακολούθως έκλεψε διάφορα χρυσαφικά και αντικείμενα, ενώ όταν κατέβηκε κάτω αντιλήφθηκε πως ο 24χρονος είχε φύγει.
 
Μάλιστα δεν βρήκε ούτε τα παπούτσια του που είχε βγάλει και φόρεσε ένα ζευγάρι παντόφλες που άνηκαν στον γιο του θύματος και τράπηκε σε φυγή.
 
Η διαδρομή που ακολούθησε
Στις έξι το πρωί ο 29χρονος πήρε το λεωφορείο μετέβη στη Μαρίνα Λεμεσού και ακολούθως πήρε ταξί και μετέβη τη Λευκωσία. Επειδή τα ρούχα του ήταν ματωμένα, μετέβη σε κατάστημα ρούχων και αγόρασε άλλα και αυτά που φορούσε τα πέταξε σε σκυβαλοδοχείο. Στη συνέχεια διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο στην οδό Λήδρας, επισκέφθηκε διάφορα πρακτορεία στοιχημάτων, καθώς επίσης και διάφορα καταστήματα όπου πώλησε τα κλοπιμαία σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή.
 
Μάλιστα, επισκέφθηκε διάφορα εστιατόρια και καφετέριες φορώντας καπελάκι και μάσκα για τον κορωνοϊό, ώστε να μην γίνει αντιληπτός, ενώ μετέβη σε κουρείο όπου έβαψε τα μαλλιά του.
 
Στη συνέχεια αποφάσισε να φύγει από τη Λευκωσία και με ταξί μετέβη στον Αγρό όπου πήγε σε πρακτορείο στοιχημάτων και έχασε όλα του τα χρήματα. Σημειώνεται πως ο ύποπτος είναι μαραθωνοδρόμος και συνήθισε να πηγαίνει τροχάδην αρκετά χιλιόμετρα. Ακολούθως μετέβη στο χωριό Ασκάς, όπου εισήλθε σε διαμέρισμα το οποίο είχε επισκεφθεί αρκετές φορές με το θύμα και γνώριζε που άφηνε το κλειδί η ιδιοκτήτρια.
 
Διανυκτέρευσε εκεί και στη συνέχεια μετέβη στην Άλωνα όπου αποπειράθηκε να διαρρήξει οικεία χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Επέστρεψε πίσω στον Ασκά, όπου αποπειράθηκε να διαρρήξει άλλη οικία.
 
Επιχείρησε να ληστέψει ξανά το θύμα μετά τη δολοφονία
Ακολούθως ο 29χρονος μετέβη πεζός από το χωριό Ασκάς στη Λεμεσό, όπου επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος. Ο 29χρονος εισήλθε με τον ίδιο τρόπο στην οικία της 36χρονης, ωστόσο ήχησε ο συναγερμός της κατοικίας και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να καταφέρει να κλέψει οτιδήποτε. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε στον Άγιο Τύχωνα και συνελήφθη.
 
Τι παραδέχθηκε ο 24χρονος συνεργός
Ανακρινόμενος ο 24χρονος συνεργός του 29χρονου, παραδέχθηκε τα όσα ανέφερε ομοεθνής του και πως συνωμότησε μαζί του με σκοπό να διαρρήξουν και να κλέψουν την οικία της 36χρονης. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο 29χρονος άφησε το κινητό του τηλέφωνο στο σπίτι του πριν τη διάπραξη των αδικημάτων και αργότερα, το πέταξε στα σκουπίδια.
 
Επιπλέον ανέφερε, ότι κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης στην οικία του θύματος, αντιλήφθηκε ότι ο μεγάλος γιος της 36χρονης είχε ξυπνήσει. Όταν πλησίασε εξωτερικά της οικίας, είδε τον γιο του θύματος και εγκατέλειψε το μέρος και ακολούθως επέστρεψε στην οικία του.
 
Σημειώνεται ότι ο γιος του θύματος τη συγκεκριμένη ώρα πήγαινε πάντα στην εργασία του, στην παραλία της Αμαθούντας.
 
Σημειώνεται επίσης, πως όταν ξύπνησε ο δεκαπεντάχρονος η μητέρα του ήταν ήδη νεκρή και ο 29χρονος βρισκόταν ήδη στο δωμάτιό της.
 
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, διέταξε την οκταήμερη κράτηση των υπόπτων, αφού υπολείπεται μεγάλο ανακριτικό έργο.

Δειτε Επισης

Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου