Τετάρτη 28 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Συνέλαβαν φθαρτέμπορα που μετέφερε πέραν των δυο τόνων από τα κατεχόμενα

  17/10/2020 12:37
Συνέλαβαν φθαρτέμπορα που μετέφερε πέραν των δυο τόνων από τα κατεχόμενα

Συνέλαβαν φθαρτέμπορα που μετέφερε πέραν των δυο τόνων από τα κατεχόμενα

  17/10/2020 12:37

Στην κατάσχεση πέραν των δύο τόνων και 300 κιλών φρούτων που πιστεύεται ότι μεταφέρθηκαν από τις κατεχόμενες, στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας και που εντοπίστηκαν σε υποστατικό σε χονδρική αγορά στην Λευκωσία, προχώρησαν η Αστυνομία, το Τμήμα Τελωνείων και το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Η μεγάλη ποσότητα φρούτων με πιθανή προέλευση τα κατεχόμενα, κατασχέθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν τις πρωινές ώρες σήμερα, μέλη της Αστυνομίας και λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων και του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, μετά από συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριών που ανέφεραν ότι, φθαρτέμπορας μεταφέρει από τις κατεχόμενες, στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, φρούτα τα οποία και πωλεί στη χονδρική αγορά στην Λευκωσία, όπου διατηρεί υποστατικό.

Στις 3.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος – ΟΠΕ Λευκωσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, μαζί με λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων και του Υπουργείου Γεωργίας, διενήργησαν έρευνα στο εν λόγω υποστατικό, όπου εντόπισαν συνολικά 2,343 κιλά φρούτων. Συγκεκριμένα στο υποστατικό ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέραν των 1,300 κιλών ντομάτες, γύρω στα 370 κιλά μήλα, πέραν των 390 κιλών νεκταρίνια, πέραν των 115 κιλών ροδάκινα και γύρω στα 145 κιλά δαμάσκηνα.

Κατά την έρευνα στο υποστατικό, μετά από στοιχεία που προέκυψαν, εγέρθηκαν υποψίες ότι τα φρούτα έχουν μεταφερθεί από τις κατεχόμενες, στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας και κατασχέθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις.

Λόγω αρμοδιότητας, οι εξετάσεις συνεχίζονται από το Τμήμα Τελωνείων.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας