Φειδωλή τοποθέτηση Σαββίδη για ΕΛΑΜ-«Όλα τα θέματα τυγχάνουν χειρισμού»

Όλα τα θέματα τα οποία τίθενται στη Νομική Υπηρεσία και τα οποία εμπίπτουν μέσα στη σφαίρα των συνταγματικών και των νομικών μας αρμοδιοτήτων τυγχάνουν του απαραίτητου και του σωστού χειρισμού, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σαββίδης ερωτηθείς από εκπροσώπους των ΜΜΕ για τις επιστολές που Κόμματα απέστειλαν προς τον ίδιο, ζητώντας διερεύνηση σε ό,τι αφορά στο ΕΛΑΜ, μετά από την καταδικαστική απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων εναντίον στελεχών της Χρυσής Αυγής.
 
«Θέλω να επιβεβαιώσω ότι ως Νομική Υπηρεσία και ως Γενικός Εισαγγελέας λάβαμε [χθες] επιστολές από διάφορα Κόμματα για το θέμα που αναφέρεστε. Θέλω να είμαι φειδωλώς στις δηλώσεις μου. Όλα τα θέματα τα οποία τίθενται στη Νομική Υπηρεσία και τα οποία εμπίπτουν μέσα στη σφαίρα των συνταγματικών και των νομικών μας αρμοδιοτήτων τυγχάνουν του απαραίτητου και του σωστού χειρισμού. Όταν υπάρξουν οποιεσδήποτε εξελίξεις θα ενημερωθείτε μέσω του Γραφείου Τύπου του Γραφείου μου», είπε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην τελική ευθεία για τις ποινές της Χρυσής Αυγής-Αποφάσεις για τα ελαφρυντικά
 
Ερωτηθείς για το περιεχόμενο των επιστολών, ο κ. Γιώργος Σαββίδης ανέφερε ότι αυτές δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, προσθέτοντας ότι «η ουσία της υπόθεσης είναι, με αφορμή την απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων, κατά πόσο δικαιολογείται η έναρξη οποιαδήποτε διαδικασίας στην Κύπρο λόγω της σχέσης των δύο Κομμάτων στο παρελθόν αλλά και τώρα».
 
Είμαστε σε συνεννόηση με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος κατά κανόνα χειρίζεται θέματα ποινικών διερευνήσεων, είπε. «Πρέπει να έχουμε τον χρόνο που απαιτείται για να μπορέσουμε να κάνουμε τις σωστές ενέργειες, να πάρουμε τη σωστή πληροφόρηση για να αποφασίσουμε πώς θα πρέπει να προχωρήσουμε, αν θα πρέπει να προχωρήσουμε», κατέληξε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.
 
Ερωτηθείς ακόμη για την έκνομη ενέργεια της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος να επεκτείνουν για χρήση μέρος του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, ο κ. Σαββίδης περιέγραψε τα συναισθήματά του λέγοντας πως είναι μια λυπηρή εξέλιξη, μια απαράδεκτη ενέργεια που πληγώνει τους Αμμοχωστιανούς κι όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό. Μια ενέργεια που, όπως είπε, αντικρούει και αντιβαίνει τα ρητά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και είναι αντίθετη με τα τελευταία Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 
«Επιτρέψτε μου να μιλήσω πρώτα ως άνθρωπος, και ως καταγόμενος από την Αμμόχωστο είναι μια πολύ λυπηρή εξέλιξη. Για εμάς η πόλη μας σημαίνει πολλά. Σίγουρα αυτό που έγινε ήταν μια απαράδεκτη ενέργεια. Μας πληγώνει. Ιδίως εμάς τους Αμμοχωστιανούς αλλά πιστεύω κι όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό. Είναι μια ενέργεια η οποία αντικρούει και αντιβαίνει τα ρητά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και είναι αντίθετη με τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Σαββατοκυρίακου, στα οποία γίνεται ρητή αναφορά για την τήρηση των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, και γίνεται σε μια στιγμή που ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών μελετά και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για επανέναρξη των συνομιλιών.
 
Τι άλλο να πω; Μας πληγώνει, ιδίως εμάς που είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε τα παιδικά μας χρόνια σε αυτήν την πόλη», είπε ο κ. Σαββίδης.
 
Οι δηλώσεις του κ. Σαββίδη έγιναν στο περιθώριο της εναρκτήριας συνάντησης για παρουσίαση του ολοκληρωμένου έργου της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (e-Justice) στα Δικαστήρια, που πραγματοποιήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο.
 
 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)