Ζητά από τον Γενικό Εισαγγελέα ποινική έρευνα εναντίον του ΕΛΑΜ το ΑΚΕΛ

Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ζητώντας του να διερευνήσει εκ νέου το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων στην Κύπρο, μετά την απόφαση στην Αθήνα για την Χρυσή Αυγή.
 
Στην επιστολή του, ο κ. Κυπριανού αναφέρεται σε «δεκάδες δημόσιες τοποθετήσεις των ηγεσιών της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ για σύνδεση και συνεργασία» και υπενθυμίζει Ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων.
 
Αυτούσια η επιστολή:
 
«Η χτεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας καταδικάζει την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Έχοντας υπόψιν τις δεκάδες δημόσιες τοποθετήσεις των ηγεσιών της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ για την σύνδεση, τη συνεργασία και τις διασυνδέσεις τους, διερωτούμαστε κατά πόσο υπάρχουν λόγοι η Νομική Υπηρεσία να διερευνήσει εκ νέου το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από μέρους τους και στην Κύπρο.
 
Αυτό εξάλλου προνοείται και σε Ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων το οποίο «καλεί τις αρχές να παρακολουθούν την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και να προβούν κατά τον δέοντα χρόνο σε όλες τις ενέργειες για να διακριβώσουν αν προκύπτει η διάπραξη ποινικών αδικημάτων της Χρυσής Αυγής και στην Κύπρο».
 
Θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε σχετικώς».
 
Σημειώνεται ότι επιστολη στον Γενικό Εισαγγελέα για το ίδιο θέμα έστειλε και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, "με απόφαση δικαστηρίου η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Ως γνωστό, έχει δράση και στην Κύπρο. Γι’ αυτό αποστείλαμε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα όπου ζητούμε την διερεύνηση της δράσης της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, και την πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων με βάση το δικαστήριο".

Δειτε Επισης

Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου