Παραδόθηκε ο Σιακόλας-Η νέα απάτη, ο ρόλος ως ο γνωστός επιχειρηματίας και η δήθεν αναπηρία

Στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού παρουσιάστηκε σήμερα και συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, 46χρονος Ιωάννης Σιακόλας, ο οποίος καταζητείτο σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εξασφάλισης πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, ο 46χρονος είχε πρόσφατα ενοικιάσει από εταιρεία, αυτοκίνητο, το οποίο παρέλειψε να παραδώσει, με αποτέλεσμα η ιδιοκτήτρια του οχήματος εταιρεία να προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία. Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος πλήρωσε τα χρήματα για την ενοικίαση του οχήματος, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τραπεζικής κάρτας άλλου προσώπου, τα οποία είχε υποκλέψει.

Τα στοιχεία και φωτογραφία του 46χρονου δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, χθες Τρίτη, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που ενδεχομένως να βοηθούσαν στον εντοπισμό του. 

Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, ο 46χρονος παρουσιάστηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού, όπου συνελήφθη βάσει Δικαστικού εντάλματος, που είχε εκδοθεί για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης. Την ίδια ώρα, ο ίδιος παρέδωσε στην Αστυνομία το αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει και κατακρατούσε.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Λεμεσού.

Πλούσιο... βιογραφικό 

Ο 46χρονος έχει στο βιογραφικό του άλλες τέσσερις καταδίκες, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που τον ψάχνουν οι Αρχές για διάφορες απάτες.   

Ο Σιακόλας χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία ως ταλέντο στην υποκριτική, αφού κατάφερε να ξεγελάσει αρκετό κόσμο, ενώ σε μια περίπτωση το 2014, προσποιήθηκε μέχρι και τον γνωστό επιχειρηματία που φέρει το ίδιο επώνυμο μαζί του, καταφέρνοντας να ξεγελάσει τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, αφού πριν εμφανιστεί για να διαμείνει σε αυτό, είχε φροντίσει να τηλεφωνήσει υποδυόμενος τον επιχειρηματία ενημερώνοντας ότι πρόκειται για «δικό» του άνθρωπο.
 
Ο Σιακόλας αφού ξεκουράστηκε για ένα μήνα, σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να πληρώσει, αφήνοντας χρέος 6.500 ευρώ μετά και από «φιλική» τιμή
 
Κατά το 2013 ο 46χρονος κατάφερε να αποδράσει από αίθουσα του Δικαστηρίου που είχε οδηγηθεί για την εκδίκαση σωρείας υποθέσεων πλαστογραφίας, έκδοση ακάλυπτων επιταγών και διαρρήξεων.
 
Την τελευταία φορά, ο 46χρονος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για υποθέσεις κλοπών με πιστωτικές κάρτες. 
Συγκεκριμένα, ο Σιακόλας επισκέφθηκε κατάστημα γνωστής αλυσίδας και αφού τοποθέτησε την τραπεζική κάρτα σε μηχάνημα πληρωμής, κατάφερε να ακυρώσει τις συναλλαγές προηγούμενων πελατών και να μεταφέρει στον λογαριασμό του το ποσό των 1.400 ευρώ. Προσπάθησε επίσης, να εμβάσει και ποσό χιλίων 1000 ευρώ, ωστόσο η συναλλαγή ακυρώθηκε.
 
Την ίδια ημέρα τηλεφώνησε σε δεύτερο κατάστημα και παρήγγειλε οικιακές συσκευές αξίας 1.195 ευρώ, ζητώντας να μεταφερθούν στο σπίτι του με την πρόφαση ότι είναι ανάπηρος. Πλασιέ μετέφερε τις συσκευές στο σπίτι του 46χρονου, ο οποίος είπε ότι θα πλήρωνε τηλεφωνικώς με τραπεζική κάρτα. Ωστόσο έδωσε τον αριθμό της κάρτας, αλλά δεν επετεύχθη η συναλλαγή.

Δειτε Επισης

Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες