Τον έστειλαν υπόδικο για έναν... ουίσκι 32 ευρώ-Στα συρτάρια οι εναλλακτικές ποινές

Την ώρα που στις Κεντρικές παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα υπερπληθυσμού και δεκάδες άτομα κρατούνται ως υπόδικοι για μήνες, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών στα Δικαστήρια, μέχρι την επιβολή της ποινής τους, στην φυλακή έστειλαν άλλον ένα «αλήτη και περιπλανώμενο» που έκλεψε ένα… ουίσκι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 43χρονος αλλοδαπός «την 19η Σεπτεμβρίου 2020 στη Λινόπετρα, της Επαρχίας Λεμεσού, έκλεψε από υπεραγορά ένα μπουκάλι ουίσκι αξίας 32 ευρώ» και ως εκ τούτου αντιμετωπίζει τα αδίκημα της κλοπής.
Επίσης, ο 43χρονος αντιμετωπίζει και δεύτερη κατηγορία, σύμφωνα με την οποία «μεταξύ της 30/08/2020 και τις 24/09/2020 στη Λεμεσό, ενώ ήταν ύποπτο πρόσωπο και δεν είχε πόρους συντήρησης αδυνατούσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τον εαυτό του». Για την εν λόγω κατηγορία αντιμετωπίζει το αδίκημα αλήτες και περιπλανώμενοι, κατά παράβαση του άρθρου 189 (δ).

Ο 43χρονος, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, ήρθε στην Κύπρο για εργασία πριν από περίπου 40 ημέρες, ωστόσο δεν βρήκε οποιαδήποτε δουλειά, ενώ διέμενε σε ξενοδοχείο όπου διαμένουν και άλλοι αλλοδαποί. Η σύζυγος και τα δύο παιδιά του βρίσκονται στη Γεωργία.
Το Δικαστήριο αποφάσισε όπως παραμείνει υπό κράτηση ως υπόδικος μέχρι τη δίκη, η οποία ορίστηκε για τον Οκτώβριο, ενώ δεν τέθηκε θέμα άμεσης απέλασης. Σημειώνεται πως σε αρκετές περιπτώσεις κρατούμενοι εκτίουν ποινή (σ.σ στοιχίζουν περίπου 100 ευρώ την ημέρα) και μετά αποφασίζεται η απέλαση τους.

Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες, Δικαστήριο εφάρμοσε το μέτρο με βραχιολάκι σε πρόσωπο που κατηγορείται για απόπειρα φόνου, κρίνοντας πως και πάλι διασφαλίζεται η παρουσία του στη δίκη, με την απόφαση να χαιρετίζεται από τους αρμόδιους, οι οποίοι κατ’ επανάληψη υπέδειξαν στην ανάγκη της επιβολής εναλλακτικών ποινών, κυρίως σε αδικήματα λιγότερο σοβαρά και ειδικότερα στις περιπτώσεις που επιβάλλονται ποινές μερικές μέρες ή μήνες.
 

Δειτε Επισης

Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)