Τετάρτη 21 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αθωώθηκε πειθαρχικά ο εκπαιδευτικός για το θάνατο του μικρού Σταύρου

  29/09/2020 10:48
Αθωώθηκε πειθαρχικά ο εκπαιδευτικός για το θάνατο του μικρού Σταύρου

Αθωώθηκε πειθαρχικά ο εκπαιδευτικός για το θάνατο του μικρού Σταύρου

  29/09/2020 10:48
Αθωώθηκε πειθαρχικά ο εκπαιδευτικός για το θάνατο του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή, ο οποίος έχασε τη ζωή του από κάταγμα κροταφικού οστού την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, αφού κτύπησε την ώρα που έπαιζε μπάσκετ στο Δημοτικό Σχολείο στο Αλεθρικό.
 
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι ο εκπαιδευτικός, ο οποίος είχε διωχτεί πειθαρχικά από το Υπουργείο Παιδείας και διασύρθηκε δημόσια με εμφανή σκοπιμότητα και ευθύνη του ΥΠΠΑΝ, μετά το θανατηφόρο ατύχημα μαθητή στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού, αποδείχθηκε ότι ουδεμία ευθύνη δεν είχε σχετικά με το τραγικό συμβάν και επομένως αθωώθηκε.
 
Η ΠΟΕΔ, συνεχίζει η ανακοίνωση, στήριξε από την πρώτη μέρα τον συνάδελφο με κάθε τρόπο και έτσι θα συνεχίσει να πράττει σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον, ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες που το ΥΠΠΑΝ προχωρεί σε ενέργειες που πλήττουν το κύρος και την αξιοπρέπεια εκπαιδευτικών, πριν καν αρχίσει η οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία.
 
«Με αφορμή το συγκεκριμένο, αλλά και με το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί οι δημόσιες απειλές για πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών για διάφορους λόγους, από τον ίδιο τον πολιτικό προϊστάμενο του ΥΠΠΑΝ, τόσο για θέματα που αφορούν καθαρά τη λειτουργία των σχολείων όσο και για λόγους που αφορούν την προσωπική τους ζωή και δράση εκτός σχολείου, τονίζουμε πως δεν θα γίνουν ανεχτές παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον».
 
Η οργάνωση των δασκάλων, επισημαίνει εξάλλου, ότι οι δημόσιες απειλές και εξαγγελίες για πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών είναι ξεκάθαρο για την ΠΟΕΔ, ότι μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών σε μια προσπάθεια είτε επιβολής των θέσεων και προτάσεων του ΥΠΠΑΝ, είτε φίμωσης της αντίθετης άποψης. Συνεχίζει λέγοντας πως «είναι σε όλους γνωστό ότι αν το ΥΠΠΑΝ επιθυμεί να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα εναντίον οποιοδήποτε λειτουργού, υπάρχουν συγκεκριμένες εσωτερικές διαδικασίες που οφείλει να ακολουθήσει βάσει και τη νομοθεσίας. Σε καμία περίπτωση η διαδικασία, δεν περιλαμβάνει τη δημόσια προβολή και τη δημοσιοποίηση αυτής της πρόθεσης/ενέργειας, η οποία διασύρει εκπαιδευτικούς για έρευνα που μπορεί και να αποδειχθεί στο τέλος παντελώς αβάσιμη».

Καταλήγοντας, καλεί τον ΥΠΠΑΝ, «όπως αποφύγει την επανάληψη μιας τέτοιας τακτικής στο μέλλον, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε ως ΠΟΕΔ, να προχωρήσουμε σε μέτρα αντίδρασης, με μοναδικό στόχο την διαφύλαξη των δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας και του κύρους του κάθε εκπαιδευτικού».

Για την υπόθεση έχουν κατηγορηθεί δύο ιατροί, με τη δίκη να βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο πινάκιο της υπόθεσης υπάρχουν συνολικά 61 μάρτυρες κατηγορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας