Από τα κατεχόμενα προμηθεύτηκε τα πλαστά χαρτονομίσματα ο 31χρονος

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τριών ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 31 ετών από τη Λάρνακα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και αδικήματα κατά παράβαση του περί νομίσματος Νόμου τα οποία διαπράχθηκαν την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, στη Λάρνακα και στην κατεχόμενη Κερύνεια.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες λίγο πριν τις δέκα το βράδυ μέλη της ΥΚΑΝ Λάρνακας, ερεύνησαν δυνάμει δικαστικού εντάλματος αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται από τον ύποπτο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν σε θήκη που βρισκόταν μεταξύ της θέσης του οδηγού και του συνοδηγού πέντε χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, τα οποία φαίνονταν να είναι παραχαραγμένα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τον ανέκοψαν για έλεγχο και εντόπισαν 200 ευρώ πλαστά
 
Ο ύποπτος ανακρινόμενος προφορικά παραδέχθηκε ότι τα χαρτονομίσματα είναι πλαστά και ανέφερε ότι τα προμηθεύτηκε στην Πύλα από κάποιον Τουρκοκύπριο,  για τον οποίο όμως δεν μπορούσε να δώσει περισσότερα στοιχεία.
 
Τα μέλη της ΥΚΑΝ Λάρνακας είχαν λάβει γραπτή πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο ύποπτος είχε στην κατοχή του πλαστά χαρτονομίσματα ύψους δύο χιλιάδων ευρώ και προσπαθούσε να τα διαθέσει σε άλλα πρόσωπα με στόχο την αγορά ναρκωτικών ουσιών.
 
Σύμφωνα με την πληροφορία ο ύποπτος είχε προμηθευτεί τα πλαστά χαρτονομίσματα από Τούρκο υπήκοο αγνώστων στοιχείων, στην κατεχόμενη Κερύνεια.
 
Εναντίον του υπόπτου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα και οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης του για τρεις μέρες.
 
Η Αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί τον Τουρκοκύπριο από την Πύλα που προμήθευσε τον 31χρονο με τα πλαστά χαρτονομίσματα.
 
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
Στο κελί οι δύο συλληφθέντες για την άφιξη 110 μεταναστών από τη Συρία
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 34χρονο που χτύπησε και βίασε την πρώην σύζυγο του
Ξεκρέμαστη η υπόθεση κατά Ουκρανού για ξέπλυμα-Από 40 κατηγορίες τελικά... μία αν δεν καταθέσει η Ουκρανή
Εννέα συλλήψεις σε πολυεθνική επιχείρηση της Europol για την 645 εκ. απάτη επενδύσεων JuicyFields
Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο