Παραδέχθηκαν τα έκτροπα στο Λύκειο Παραλιμνίου μαθητές-Ποιες κατηγορίες θα αντιμετωπίσουν

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, όσον αφορά στα έκτροπα που έλαβαν χώρα στο Λύκειο Παραλιμνίου, κατά την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων, όταν οι μαθητές αποφάσισαν να πετάξουν από τα παράθυρα του σχολείου κοτόπουλα και κουνέλια.
 
Από την πρώτη στιγμή, η Αστυνομία ξεκίνησε τη λήψη καταθέσεων, σχετικά με το περιστατικό και στο τμήμα έχουν κληθεί εκπαιδευτικοί, η διευθυντική ομάδα του σχολείου καθώς και μαθητές. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κάποιοι μαθητές, μάλιστα έχουν ήδη παραδεχτεί ενοχή, ενώ συνεχίζονται οι εξετάσεις.
 
Καταθέσεις έχουν ληφθεί και από άλλα άτομα, καθώς φαίνεται ότι οι μαθητές είχαν βοήθεια από εξωσχολικούς, ενώ τα ζώα είχαν κλαπεί από υποστατικό και μάλιστα είχαν μεταφερθεί στο σχολείο από το βράδυ.
 
Η Αστυνομία τονίζει πως συνεχίζεται η επεξεργασία των βίντεο που κυκλοφόρησαν σε Μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζουν τόσο την ρίψη των κοτόπουλων και των κουνελιών όσο και φωτοβολίδων και καπνογόνων.
 
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΔΕ Αμμοχώστου είχε αναφέρει πως οι μαθητές που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι άνω των 14 ετών και είναι ποινικά υπεύθυνοι για κάθε πράξη και παράλειψη που κάνουν. Η μάζα των εμπλεκομένων μαθητών είναι άνω των 17 ετών και τυγχάνουν μεταχείρισης όπως κάθε πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Οι εμπλεκόμενοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν την κατηγορία για κακοποίηση ζώων, που επισύρει ποινή μέχρι και δώδεκα μήνες φυλάκιση ή 1,700 ευρώ πρόστιμο, ή ακόμη και συνδυασμό των δύο. Παράλληλα, θα κατηγορηθούν και για παράνομη κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών, καπνογόνων και βεγγαλικών, διάρρηξη κτηνοτροφικού υποστατικού και κλοπή πουλερικών και κουνελιών.
 
Εξάλλου, το Υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Αστυνομία σχετικά με τις έρευνες γύρω από τα συμβάντα στο Λύκειο Παραλιμνίου. Ενώ η αποτελεσματική συνεργασία με την Αστυνομία στη Λευκωσία είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή επεισοδίων σε ορισμένα σχολεία και γι’ αυτό εκφράζονται ευχαριστίες στην Αστυνομία Κύπρου.
 
«Αναλόγως των ευρημάτων των αστυνομικών ερευνών που διεξάγονται αυτή την περίοδο σχετικά με έκτροπα και ανεπίτρεπτες συμπεριφορές σε ορισμένα λύκεια, θα επιβληθούν και οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε μαθητές και μαθήτριες, όπου επιβάλλεται», τονίζει το ΥΠΠΑΝ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό