Κυριακή 25 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Διερευνώνται και ποινικά αδικήματα εναντίον του καθηγητή-Οι εξηγήσεις που δίνει

  19/09/2020 07:00
Διερευνώνται και ποινικά αδικήματα εναντίον του καθηγητή-Οι εξηγήσεις που δίνει

Διερευνώνται και ποινικά αδικήματα εναντίον του καθηγητή-Οι εξηγήσεις που δίνει

  19/09/2020 07:00
Την ώρα που ο σάλος γύρω από τους πίνακες του Διευθυντή σχολείου συνεχίζεται και που η κοινή γνώμη είναι διχασμένη, η έρευνα από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, το οποίο έστησε στον τοίχο γυμνασιάρχη, βρίσκεται σε εξέλιξη.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός ημερών και ακολούθως ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει κατά πόσον προκύπτουν οποιαδήποτε αδικήματα, είτε πειθαρχικά, είτε ακόμη και ποινικά.
 
Όπως μας ανέφεραν αρμόδιες πηγές, θα εξεταστεί κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα που αφορούν προσβολή δημοσίας αιδούς και παρακίνηση σε μισαλλοδοξία, ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθούν μόνο πειθαρχικές ευθύνες, τότε ο καθηγητής θα κληθεί ενώπιον της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, η οποία έχει το δικαίωμα ακόμη και να τον απολύσει ή να αποφασίσει οποιαδήποτε κυρώσεις, με βάση τις σχετικές νομοθεσίες.  
Όλοι οι πίνακες που είδαν το φως της δημοσιότητας ή ακόμη και αυτοί που έχουν αναρτηθεί από τον ίδιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρίσκονται ενώπιον του ερευνώντος λειτουργού, ενώ τη δική του εκδοχή θα κληθεί να καταθέσει και ο ίδιος ο καθηγητής, Γιώργος Γαβριήλ, o οποίος με δηλώσεις του ανέφερε πως δέχεται επίθεση από «από τους οπαδούς δεξιών και ακροδεξιών κομμάτων», λέγοντας παράλληλα πως η τέχνη είναι ελεύθερη και εκφράζει ότι τον απασχολεί και τον προβληματίζει, μέσα από τη ζωγραφική.

«Παρουσίασα τον αρχιεπίσκοπο της Κύπρου με κορώνες αυτοκρατορικό με το σκήπτρο σχολιάζοντας το σκάνδαλο στο οποίο αναμείχθηκε. Αναγκάστηκε να παραδεχτεί στο παρελθόν, ότι μεσολάβησε για να πάρει Κυπριακό διαβατήριο ένας μεγιστάνας εγκληματίας που τον αναζητούσε η Ιντερπόλ. Πήρε και μίζα 310.000 και είπε μετά ότι ήταν δωρεά! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το υπουργείο εσωτερικών, του έδωσε άδεια να χτίσει ξενοδοχείο πάνω σε αρχαιότητες. Έτσι σε ένα άλλο έργο μου, έβαλα τον σκύλο να κατουρά τον αρχιεπίσκοπο. Η εκκλησία λέει ότι σαν εκπαιδευτικός, στέλνω μηνύματα στα παιδιά που είναι έξω από τα πλαίσια της θρησκείας μας και του κράτους. Ευτυχώς οι συνάδελφοι, οι μαθητές μου και οι περισσότεροι γονείς είναι στο πλάι μου. Υπήρξαν βέβαια και ακραίοι γονείς που αντέδρασαν. Σαν καλλιτέχνης ό,τι κάνω είναι προσωπική μου δουλειά. Είναι το μέσο επικοινωνίας μου η τέχνη. Είμαστε ελεύθεροι να εκφράζουμε τις αγωνίες μας, τον κόσμο με τη δική μας ματιά. Αυτοί τα θεώρησαν όλα αυτά απαράδεκτα, καταδικαστέα… Ότι βρίζω τα θεία και τους ήρωες. Ο δικός μου Χριστός είναι ανάμεσα στους απλούς ανθρώπους που υποφέρουν. Δεν ζει στη χλιδή και δεν δωροδοκείται από εγκληματίες για να πάρουν διαβατήρια».

Σε σχέση με τον πίνακα στον οποίο απεικονίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε στο tvxs.gr, «έκανα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει διάγγελμα και μπροστά από την τηλεόραση φαίνεται ένας κρεμασμένος. Για τον πρόεδρο γράφτηκαν πολλά. Είχε δικηγορικό γραφείο, το οποίο έχουν αναλάβει πλέον οι κόρες του. Είχε πολιτογραφήσει πολλούς ανάμεσα τους και  Σαουδάραβας πολυεκκατομυριούχος ο οποίος του είχε κάνει δώρο μάλιστα ταξίδι οικογενειακό και πανάκριβο στις Σεϋχέλλες».
 

Ένας από τους πίνακες του καθηγητή που ενόχλησαν περισσότερο, ήταν αυτός όπου απεικονίζεται ο αστυνομικός να στέκεται και να του ουρεί ο σκύλος. Κάτι που ξένισε τους αρμοδίους, αφού ο ζωγράφος είναι και Διευθυντής σχολείου και τα μηνύματα που θα πρέπει να δίνονται στους μαθητές, είναι τα αντίθετα.

Κάτι το οποίο συνδέεται και με τα παρατράγουδα που εκτυλίχθηκαν σε Λύκειο στο Παραλίμνι, όπου μαθητές πετούσαν ζώα για… καλή νέα σχολική χρονιά, όπου η Αστυνομία, αυτή δηλαδή που θίγει στους πίνακες του ο Διευθυντής, καλείται να διερευνήσει, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, αφού επρόκειτο για αποτρόπαιες πράξεις που προκάλεσαν σοβαρές αντιδράσεις και σίγουρα δεν δείχνουν το επίπεδο της παιδείας μας.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας