Έπεσε η υπόθεση, αθώοι οι κατηγορούμενοι για τη δόση θανάτου στον 18χρονο Ιωάννη

Τίτλοι τέλους στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 18χρονου Ιωάννη Ασσίηκκη, που έσβησε στις 14 Ιουνίου 2018, μετά από ανακοπή καρδιάς λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Ο άτυχος Ιωάννης μεταφέρθηκε, το βράδυ της 10ης Ιουνίου, σε κωματώδη κατάσταση, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου τοποθετήθηκε στον αναπνευστήρα και διαπιστώθηκε πως υπέστη ανακοπή καρδίας, λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Ακολούθως είχε κριθεί αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου απεβίωσε στις 14 Ιουνίου, μια μέρα πριν κλείσει τα 18 του χρόνια.

Τον περασμένο Μάιο, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού αποφάσισε την αναστολή της δίωξης του 40χρονου Χαράλαμπου Σάκκου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ο οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης της καφετέριας στο Τραχώνι, όπου ο άτυχος 18χρονος προμηθεύτηκε την ναρκωτική ουσία MDMA (τύπου έκσταση), στις 10 Ιουνίου 2018.
 
Ο 40χρονος είχε διαφύγει στο εξωτερικό και συνελήφθη στην Ολλανδία, με τις Αρχές της χώρας να τον εκδίδουν στις 17 Οκτωβρίου, αφού εναντίον του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απέτυχε να αποδείξει εμπλοκή Σάκκου στο θάνατο του Ιωάννη το ΤΑΕ Λεμεσού

Ο Σάκκος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμέτωπος με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ωστόσο το Κακουργιοδικείο έκρινε πως δεν είχε εξασφαλιστεί ικανοποιητική μαρτυρία εναντίον και ως εκ τούτου ανέστειλε την ποινική δίωξη του.

Ως εκ τούτου, η δίκη συνεχίστηκε εναντίον των άλλων δύο κατηγορούμενων, 25χρονου Αιγύπτιου και 39χρονου Σύρου, οι οποίοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο 25χρονος είχε αναγνωριστεί από φιλικό πρόσωπο του θύματος, ως το άτομο που του πούλησε την ναρκωτική ουσία MDMA (τύπου έκσταση), στις 10 Ιουνίου, σε καφετέρια στο Τραχώνι, την οποία διαχειριζόταν ο 39χρονος.

Ωστόσο, το Δικαστήριο έκρινε επίσης πως δεν εξασφαλίστηκε ικανοποιητική μαρτυρία που να τους συνδέει με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και συνεπώς αθώωσε και απάλλαξε τους δύο κατηγορούμενους.

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
BINTEO: Τι έδειχνε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube πριν από 19 χρόνια