Επέστρεψε κανονικά στο Σώμα ο αστυνομικός «Evridiki» που καταδικάστηκε για παιδική πορνογραφία

Κανονικά στα καθήκοντα του επέστρεψε αστυνομικός που εξέτισε ποινή φυλάκισης έξι μηνών που του επιβλήθηκε για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, λόγω… κορωνοϊού.

Όπως είχε γράψει ο REPORTER, θύμα των αρρωστημένων πράξεων του 30χρονου αστυνομικού, ήταν 17χρονη μαθήτρια, την οποία προσέγγισε από ψεύτικο λογαριασμό στο facebook, που έφερε γυναικείο όνομα, ζητώντας της γυμνές φωτογραφίες.
 
Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονταν στην απόφαση, τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά το 2014, όταν ο αστυνομικός προσέγγισε την 17χρονη, με το προφίλ «Evridiki Neokleous», που είχε ηλικία 27 ετών, κάνοντας της αίτημα φιλίας.
 
Ακολούθως άρχισαν να συνομιλούν, με τον 30χρονο αστυνομικό, παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, να την ρωτά τι φορεί, ενώ στη συνέχεια ζήτησε από την ανήλικη γυμνές φωτογραφίες της, στις οποίες θα φαίνονταν τα εσώρουχα και στο στήθος της.
 
Η ανήλικη αρνήθηκε λέγοντας του πως ντρεπόταν, ωστόσο ο αστυνομικός για να την πείσει, της απέστειλε γυμνές φωτογραφίες του.
 
Στη συνέχεια η 17χρονου του απέστειλε έξι φωτογραφίες γυμνές φωτογραφίες της, στις οποίες δεν φαινόταν το πρόσωπο της.
 
Η 17χρονη ακολούθως είχε μπλοκάρει το προφίλ της «Eirinis», με τον 30χρονο να εποικηνωνεί με φίλη της, λέγοντας της να μεταφέρει στην ανήλικη, πως εάν δεν τον ξεμπλοκάρει θα διαρρεύσει τις γυμνές φωτογραφίες της στο facebook.
 
Η ανήλικη, μετά τις απειλές του 30χρονου, «υπέκυψε» και επικοινώνησε ξανά μαζί του, με τον αστυνομικό να της λέει πως για να σβήσει τις φωτογραφίες της, «θα πρέπει να μπει στην κάμερα και να του δείξει τα εσώρουχα της», πράγμα το οποίο όμως δεν έπραξε η 17χρονη.  
 
Αποτέλεσμα, ο 30χρονος, θέλοντας να την εκδικηθεί μετά την άρνηση της, διέρρευσε τις γυμνές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο, ενώ στη συνέχεια η ανήλικη προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.
 
Οι ανακριτές του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξασφάλισαν ένταλμα έρευνας στην οικία του, ενώ όταν εντοπίστηκαν κάποια ίχνη στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, ο αστυνομικός είπε «εγώ το έκαμα, λάθος μου», παραδεχόμενος τις πράξεις του.
 
Ο 30χρονος είχε ισχυριστεί πως δημιούργησε τον ψεύτικο λογαριασμό για «να παίζει παιχνίδια και για γυναικοδουλειές».
  
Στην απόφαση του το Δικαστήριο, υπέδειξε πως ο κατηγορούμενος «ενήργησε με δόλιο τρόπο» και παραπλάνησε την ανήλικη, ενώ έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο.
 
«Και όλα αυτά ενώ ο ίδιος είναι ειδικός αστυφύλακας, όργανο δηλαδή της τάξης, γεγονός που δίδει μια άλλη διάσταση στην υπόθεση, καθιστώντας την ακόμη πιο σοβαρή, αφού στον κατηγορούμενο η πολιτεία εμπιστεύτηκε μια σοβαρή θέση και αυτός αντί να τιμήσει τη θέση του και να αποτελεί, όχι μόνο παράδειγμα προς μίμηση αλλά και διώκτης τέτοιων συμπεριφορών, προέβη στις πράξεις αυτές».
 
Το Δικαστήριο, απορρίπτοντας τη θέση της υπεράσπισης του 30χρονου πως επρόκειτο για «μια επιπόλαια πράξη», επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης έξι μηνών.  
 
Επέστρεψε στο Σώμα
Μετά την αποφυλάκιση του, ο αστυνομικός επέστρεψε στα καθήκοντα του, αφού λόγω κορωνοϊού, δεν έγινε κατορθωτό να συσταθεί πειθαρχική επιτροπή, ώστε να εξετάσει την υπόθεση.
 
Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, η Εισαγγελία της Αστυνομίας είχε ενημερώσει το Αρχηγείο Αστυνομίας για την πορεία της υπόθεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο αστυνομικός βρισκόταν στην υπηρεσία, ενώ στη συνέχεια γνώριζε και για την καταδίκη του.
 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο αστυνομικός Διευθυντής της Επαρχίας που υπηρετεί, είπε πως δεν έγινε κατορθωτό να διωχθεί πειθαρχικά, κάτι που απέδωσε στα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ υπέδειξε πως το μέλος υπηρετεί σε πόστο που δεν έρχεται σε επαφή με το κοινό.
 
Παράλληλα ανέφερε πως αναμένεται να ξεκινήσει η πειθαρχική εξέταση.  
 

Δειτε Επισης

Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθη 66χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας στην Πάφο
Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς
Στο εδώλιο για κλοπή 77 ευρώ από παγκάρι, υποστήριξε πως τα είχα ανάγκη-«Να μου κοπούν τα χέρια αν το ξανά κάνω»
Οι επικίνδυνες παραλίες, οι πολίτες που αγνοούν τον κίνδυνο και οι ενέργειες διάσωσης του ΚΣΕΔ
Μοιάζει με... πόλεμο η προσφυγή για παύση Ελεγκτή-Το deja vu με πρωταγωνιστές της υπόθεσης Ρίκκου